Mies naamioitui vaimokseen päästäkseen koronapositiivisena lennolle Indonesiassa – pidätettiin lentokentällä, syytteet odottavat

Indonesialainen mies pidätettiin Jakartassa lentokentällä, koska hän pyrki lennolle vaimokseen naamioituneena.

Miestä, jota on julkisuudessa kutsuttu kirjaimilla ”DW”, pyrki lennolle Jakartasta Ternateen niqabiin pukeutuneena, joka peitti hänet päästä varpaisiin.

Asiasta kertoi CNN.

Mies yritti salata identiteettinsä, koska hän oli testannut positiivisen koronatestituloksen. Hänen vaimonsa oli testannut negatiivisen tuloksen, joten mies käytti hänen henkilöllisyyttään ja negatiivista testitulosta päästäkseen lennolle Halim Perdanakusuman lentokentällä Jakartassa.

Lentoemäntä kertoi viranomaisille nähneensä ”DW”:n menevän lentokentän vessaan omissa vaatteissaan, mutta tuli ulos niqabiin pukeutuneena. Niqab peittää kantajan päästä varpaisiin lukuun ottamatta silmiä.

Lentoemäntä kertoi havainnostaan viranomaisille, jotka estivät miestä nousemasta lentokoneeseen.

Suojavarusteissa pois

Lentokentän terveysviranomainen teki saman tien koronatestin miehelle, ja hän sai positiivisen testituloksen.

Mies vietiin pois lentokentältä suojavarusteissa ja myöhemmin hänet kuljetettiin ambulanssissa kotiinsa, jossa hänen on määrä pitää karanteenia.

Karanteenin jälkeen paikallinen poliisi ilmoitti aikovansa nostaa syytteen ”DW”:tä vastaan.

Koronatautitapaukset ovat rajusti kasvussa Indonesiassa. Maailman neljänneksi väkirikkain maa on tällä hetkellä Aasian pandemiakeskus. Nopean taudin leviämisen syynä on deltamuunnos.

Indonesiassa on todettu melkein kolme miljoonaa koronatautitapausta. Tautiin on kuollut melkein 75 000 ihmistä.

Rokotusohjelmat ovat edenneet maassa hitaasti. Noin 6 prosenttia koko väestöstä on saanut täyden rokotussarjan.

Lue myös:

    Uusimmat