Havaijilaispariskunta lähti lennolle koronavirustartunnasta huolimatta – pidätettiin määränpäässä

Järkyttävä näky: Lomakohteessa ei koronarajoituksista välitetty 0:43
Katso myös: Tässä lomakohteessa ei koronarajoituksista välitetty!

Pariskunta lähti lennolle, vaikka heitä oli ohjeistettu olemaan matkustamatta.

Havaijilta kotoisin olevan pariskunnan kerrotaan lähteneen lennolle siitäkin huolimatta, että heille molemmille ennen lentoa tehdyt koronavirustestit olivat osoittautuneet positiivisiksi. Aiheesta kertovat Abc News sekä Fox News.

Pariskunta oli ollut United Airlinesin lennolla San Fransiscosta Havaijin Kauiaihin. Fox Newsin mukaan heidän kanssaan lennolla olisi ollut myös 4-vuotias lapsi.

Pariskunnan kerrotaan antaneen positiivisen koronavirustestituloksen ennen matkaa San Fransiscon kansainvälisellä lentokentällä. Lehtitietojen mukaan viranomaiset ohjeistivat heitä olemaan matkustamatta ja kehottivat heitä eristäytymään. Tästä huolimatta he lähtivät matkaan.

Pidätettiin Havaijilla

Kun kone laskeutui Havaijille, heidät pidätettiin heidän välinpitämättömän ja muita vaarantaneen toiminnan vuoksi. Lehtitietojen mukaan poliisi katsoo, että pariskunta asetti muut matkustajat hengenvaaraan. He maksoivat tuhannen dollarin takuut ja pääsivät pois vankilasta.

Abc News kertoo, että paikallisten terveysviranomaisten mukaan heidän läheiset kontaktinsa aiotaan selvittää ja ohjata karanteeniin, ja heille tarjotaan ilmainen testi.

Havaijin koronavirusohjeistusten mukaan kaikki matkustajat joutuvat keskiviikosta lähtien 14 päivän karanteeniin. Kauain poliisipäällikkö Todd Raybuck toivoo ihmisten noudattavan hallinnon koronavirussäännöksiä ja toimivan niin, että virus ei leviä eteenpäin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta koronavirus.

Lähteet: Abc News, Fox News

Lue myös:

    Uusimmat