Mies meni väliin ja yritti lopettaa tappelun puistossa Oulussa – saikin itse puukosta niskaan

1:52
Poliisin mukaan vakavat väkivaltarikokset lisääntyivät korona-aikana.

Puistotappeluun väliin mennyt mies tuli itse puukotetuksi. Puukottaja tuomittiin ehdottomaan vankeusrangaistukseen tapon yrityksestä. 

Välikohtaus sattui viime heinäkuussa Oulussa. Mies oli mennyt rauhoittamaan kahden miehen välistä humalaista riitatilannetta tönäisemällä riitapukareita kauemmaksi toisistaan.

Tilanteeseen puuttumisesta ja poispäin työntämisestä ilmeisesti suuttunut riitapukari kävikin väliin tulleen miehen päälle puukon kanssa.

Mies yritti lyödä uhria puukolla ainakin kuusi kertaa. Ensimmäiset iskut menivät ohi tai jäivät uhrin reppuun ja nahkatakkiin. Yksi iskuista osui kuitenkin niskaan.

Isku olisi voinut olla tappava

Puukonisku ulottui selkäydinkanavaan asti ja aiheutti selkänikaman okahaarakkeen murtuman. Oikeus piti sattumana, että uhri säilyi hengissä. Vaikka isku ei ollut tappava, se olisi voinut osua pahemminkin. 

Mies oli väittänyt uhrin huitoneen puukolla, mutta kukaan muu ei ollut tällaista havainnut. Kaikki osalliset tunsivat toisensa entuudestaan.

Oikeus määräsi tuhansien korvaukset urhille

Oulun käräjäoikeus ei saanut riittävää näyttöä siitä, että miehen olisi ollut tarkoitus tappaa rauhoittelijansa. Oikeus kuitenkin katsoi, että miehen oli täytynyt pitää todennäköisenä, että hänen uhrinsa kuolee rintakehän ja niskan alueelle suuntautuneiden iskujen onnistuessa.

Vuonna 1991 syntynyt Jussi Antti Tapani Rintala tuomittiin 3 vuoden 9 kuukauden vankeuteen tapon yrityksestä ja pahoinpitelystä. Rangaistusta alensi aiemmin tänä vuonna saatu tuomio.

Rintala määrättiin korvaamaan uhrille kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1500 euroa, kärsimyksestä 3000 euroa ja pysyvästä haitasta 700 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja