Mies lahjoitti spermaansa tutkimukseen – saikin kuulla olevansa 8 lapsen isä

8:21

Australialaismies antoi spermaansa tutkimuksia varten 30 vuotta sitten. Tuoreissa selvityksisissä on käynyt ilmi, että miehen spermaa käytettiinkin aivan muihin tarkoituksiin, kertoo Yahoo News.

Miten lapsettomuushoitojen ja työn yhdistäminen onnistuu? Siitä kerrotaan yllä olevalla videolla!

Australian Victorian hedelmöityshoitoja valvovan viranomaisen VARTA:n raportissa analysoitiin kahden Victorian osavaltiossa sijaitsevan sairaalan toimintaa ennen vuotta 1988, jolloin alalle tuli uusia säädöksiä.

Oli nimittäin ajateltu, että todisteet varhaisten vuosien sperman luovuttajista olivat kadoksissa eivätkä silloin hoitojen avulla syntyneet lapset koskaan saisi yhteyttä biologisiin vanhempiinsa. Vastoin odotuksia asiakirjat kuitenkin löytyivät.

VARTA:n raportin mukaan yksi osallistuja luuli luovuttaneensa siemennestettään vain tutkimuskäyttöön vuonna 1978 Prince Henryn sairaalassa. Luovutusjakso jatkui puolen vuoden ajan, ja sen jälkeen mies ei ollut ajatellut asiaa. Kunnes vuonna 2007 hän näki VARTA:n ilmoituksen, jossa luovuttaneita miehiä pyydettiin ottamaan yhteyttä.

Yllätys oli suuri

Mies ei olisi missään nimessä voinut arvata, että hänen spermaansa oli käytetty muuhun kuin tutkimuskäyttöön. Kävi kuitenkin ilmi, että hänen siemennesteellään oli saatu kahdeksan lasta.

– Oli todellinen yllätys, kun saimme kirjeen. Emme olisi koskaan voineet ajatellakaan sitä. Tieto vaati aika paljon totuttelua, koska se tuli aivan yllättäen, tuntematon, nyt naimisissa oleva mies kertoo.

Uusien vuonna 2017 voimaan tulleiden säädösten mukaan Australiassa luovutetun sperman avulla syntyneet lapset voivat aikuisina saada biologisen vanhempansa tietoja ilman tämän suostumusta.

Lähde: Yahoo News

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja