DNA-kotitestistä karu yllätys amerikkalaisperheelle – totuus kolmekymppisestä Jessicasta järkytti: "Mikään ei ollut enää ennallaan"

DNA-testin tarjoama ensimmäinen yllätys helsinkiläiselle Timolle oli velipuoli – lopulta sisaruksia oli kaikkiaan yksitoista 11:33
KATSO MYÖS: Viiden jälkeen -ohjelmassa haastattelussa helsinkiläinen Timo, jolle DNA-testin tarjoama ensimmäinen yllätys oli velipuoli – lopulta sisaruksia oli kaikkiaan yksitoista.

Yhdysvaltalainen Harveyn perhe yllättyi totaalisesti, kun DNA-testit paljastivat, että tyttären isä olikin joku aivan muu kuin äidin aviomies. Perhe syyttää tapahtuneesta hedelmöitysklinikkaa. Tapauksesta kertovat muun muassa People- ja Today.com -sivustot.

Amerikkalaiset Jeanine ja John "Mike" Harvey ovat haastaneet hedelmöitysklinikan oikeuteen, sillä heidän mukaansa hedelmöitysklinikan inseminaatiohoidoissa vuonna 1991 käytettiin jonkun toisen miehen spermaa.

Pariskunnan mukaan DNA-testeissä kävi ilmi, että Jeaninen nyt kolmekymppinen tytär Jessica ei ole biologisesti Johnin lapsi, vaikka he olivat luulleet niin koko ajan. Jessica on vanhempiensa kanssa nostamassa asiasta syytettä.

Joululahjaksi ostettu DNA-testi paljasti asian

Mediatietojen mukaan asia selvisi sattumalta, kun Jeanine ja John ostivat Jessicalle ja hänen miehelleen joululahjaksi DNA-testit vuonna 2020.

Jessica kertoi tiedotustilaisuudessa 2. helmikuuta, että he halusivat tehdä testit ennen Euroopan reissuaan, koska halusivat tietää enemmän sukujuuristaan. Jessica ja hänen miehensä toivoivat testien saattavan heidät yhteen miehen italialaisten sukulaisten kanssa. Myös Johnilla on sukujuuria Italiassa.

Sen sijaan testi paljastikin, että Jessicalla ei ollut italialaisia sukujuuria ja että hän ei ollut Johnin biologinen tytär. 

– Sen jälkeen mikään ei ollut enää ennallaan eikä tule ikinä olemaan, Jessica kertoi.

Kanteessa Harveyn perhe kertoo DNA-testin paljastaneen, että John ei ollut Jessican biologinen isä. Jessica oli siis aikoinaan hedelmöityshoidoissa pistetty alulle jonkun toisen miehen spermalla. Jessica syntyi vuonna 1992.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Epäilys osoittautui todeksi

Adam Wolf, yksi perhettä edustavista juristeista, näytti Today-sivustolle dokumentit sekä laboratoriotestit. Niiden perusteella John Harvey ei ole Jessican biologinen isä.

Jessica löysi biologisen isänsä DNA-testisovelluksen ja sosiaalisen median avulla. Hän kertoo heidän pitävän toisiinsa yhteyttä. Jessica kertoo miehen ottaneen tiedon ilahtuneena vastaan, sillä tämä oli luullut olevansa lapseton. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lisäksi biologinen isä on todistanut käyneensä samalla klinikalla hedelmöityshoidoissa ex-vaimonsa kanssa samaan aikaan kuin Harveyt. Myös oikeuskannetta tutkinut People-lehti kertoo, että tämä toinen mies oli silloisen vaimonsa kanssa oli hoidoissa samaan aikaan kuin Harveyt.

Syytetty lääkäri ei ole vastannut mediatiedusteluihin

Harveyt syyttävät tapahtuneesta hedelmöitysklinikkaa ja lääkäri Nicholas J. Spirtosia. Spirtos toimi tuolloin sairaalan hedelmöityshoidoista vastaavan osaston johtajana.

People-lehti kertoo Spirtosin työskentelevän tällä hetkellä yksityisellä hedelmöitysklinikalla Ohiossa. Spirtos ei ole vastannut medioiden yhteydenottoihin.

Klinikka haluaa selvittää väitteitä tarkemmin

Tuolloin Akronin kaupungin sairaalan hedelmöitysklinikka oli nimeltään IUF Center. Nyt sen nimi on Summa Health System.

Summa Healthin edustaja Mike Bernstein lähetti medialle tiedotteen, jossa kerrottiin yhtiön olevan tietoinen näistä syytteistä. 

– Otamme nämä väitteet vakavasti. Tiedostamme sen, millaiset vaikutukset niillä on ollut perheeseen. 

Tiedotteessa kerrotaan, että Summa Healthin edustajat eivät ole vielä tavanneet perhettä henkilökohtaisesti tai suorittaneet omia testejään.

– Ottaen huomioon sen, miten vähän meillä on tietoa tapahtuneesta ja miten kauan siitä on kulunut aikaa, toivomme voivamme selvittää asian perheen juristien kanssa. Ensisijainen tavoitteemme on saada asia etenemään, tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat