Mies kiipeili pilvenpiirtäjässä ilman turvaköysiä – korkeuksissa kuvattu video voi hirvittää: "Putoaminen tarkoittaa kuolemaa"

Ranskalainen vapaakiipeilijä kuvasi videon siitä, kuinka hän kiipesi pilvenpiirtäjän seinämää ilman turvaköysiä. 

Pariisilainen ammattikiipeilijä Alexis Landot, 22, kuvasi videon kiipeilystään toisessa Pariisissa sijaitsevista Mercuriales-pilvenpiirtäjistä. KameraOne-sivuston mukaan hän ei käyttänyt minkäänlaisia turvaköysiä tai muitakaan apuvälineitä.  

Alexis kuvasi videon 20. elokuuta. Videolla hän näkyy kipuamassa 122 metriä korkean pilvenpiirtäjän miltei tasaista seinämää pitkin. Korkeuksissa kiipeilevä huimapää kertoo samalla, mitä on tekemässä ja sanoo, että saa hädin tuskin kätensä sopimaan rakoihin. 

Vapaakiipeilyssä kiehtoo keskittyminen tekemiseen

KameraOnelle Alexis kertoo, että on parin vuoden ajan kiipeillyt pilvenpiirtäjissä yksinään ilman turvavälineitä. 

– Kiivetessäni mielessäni ei ole mitään tiettyjä tunteita, koska kyse on pelkästään keskittymisestä. Minunhan täytyy keskittyä siihen, miten liikun. Samalla pitää keskittyä siihen, mitä tunnen käsissäni ja jaloissani. Pitää olla koko ajan valmiustilassa.

Alexis kertoo, että hän ei harrasta lajia adrenaliiniryöppyjen vuoksi. 

– En minä adrenaliinin vuoksi kiipeile, koska se ei kestä kuin tunnin. Kiipeän, koska siinä pitää keskittyä tiukasti eikä siinä voikaan muuta. Sen vuoksi rakastan lajia.

Alexis kertoo, ettei ole koskaan loukannut itseään vapaakiipeilyn parissa.

– Kun on yksin vapaakiipeilemässä, putoaminen tarkoittaa kuolemaa, ja kun en ole kuollut, olen tässä.

Tunneryöppy iskee myöhemmin

KameraOnen mukaan Alexis päätyi hurjapäisen suorituksensa vuoksi uutisotsikoihin ranskalaismedioissa.

– Kiivetessäni minulle tulee samalla sekä tyyni että keskittynyt olo, koska tiedän henkeni olevani vain minun omien käsieni varassa eikä kenenkään toisen tai minkäänlaisten apuvälineiden.

Alexis kertoo, että hänen mieleensä tulee monenlaisia tunteita siinä kohtaa, kun hän tietää selviytyvänsä kiipeilykerrasta.

– Kun pääsen huipulle, tunnen iloa ja kaikkia niitä tunteita, joita en kiipeilyyn keskittyessäni tuntenut. Ne kaikki tulevat mieleni siellä ylhäällä ollessani, kun olen turvassa.

Lähde: KameraOne

Lue myös:

    Uusimmat