Mies käveli joka päivä 16 kilometriä töihin – vuodessa kului useampi pari kenkiä: "Olin tuskin koskaan poissa enkä koskaan myöhässä"

1:24

Danny Brown käveli töihin 15 vuoden ajan, vaikka hänelle tarjottiin kyytiä usein. Sinnikäs mies kulutti vuodessa 6–7 paria kenkiä taivaltaessaan sorvin ääreen!

Video: Onko töissä seisominen oikeasti terveellistä?

Uransa aikana Danny Brown kulutti vuodessa 6–7 paria kenkiä. Mies käveli töihin 15 vuoden ajan, kertoo The Daily Herald.

Käveli joka päivä 16 kilometriä

Brown, 64, käveli joka päivä 16 kilometriä työpaikalleen. Hän lähti noin kello 14 ja saapui paikalle puoli kuudelta.

Työvuoro tosin alkoi vasta kymmeneltä illalla, mutta Brown ei koskaan ottanut sitä riskiä, että olisi myöhässä.

– Kävin suihkussa, kun pääsin perille, sitten vietin aikaa ja söin. Nukuin hieman ja katsoin uutisia, kunnes oli aika aloittaa, mies kuvaa.

Brown ei myöskään halunnut kävellä pimeällä, sillä reitti vie autotien laitaa. Auto tönäisi Brownia kerran.

– En loukkaantunut, mutta tyyppi ei edes pysähtynyt, mies muistaa.

"Moni ihminen halusi antaa minulle kyydin"

Työpäiviä kertyi viikossa viisi. Brown käveli vuodessa jopa huikeat 4000 kilometriä.

– Olin tuskin koskaan poissa enkä koskaan myöhässä. Moni ihminen halusi antaa minulle kyydin, mutten voinut ottaa sitä riskiä, että he olisivatkin olleet myöhässä.

Kerran Brownilla oli työtoveri, joka ajoi hänen kanssaan sorvin ääreen. Mies kuitenkin aloitti lomansa kertomatta Brownille.

– Se oli viimeinen kerta, kun tulin kyydillä töihin. Ei minua haitannut kävellä, eikä minun tarvinnut olla riippuvainen kenestäkään.

Kävelyharrastuksensa Brown söi aina aluksi jäätelön; myöhemmin hän pistäytyi kaupassa ostamassa hunajaisen pullan, joka antoi energiaa. Vettä hän joi yli kaksi litraa päivittäin.

Kävellessään Brown myös havaitsi, etteivät mitkä tahansa kengät kelpaa työmatkakengiksi.

– Halvat kenkäparit eivät kestä kauan, Brown sanoo.

"Se oli minulle kuin kävelisin tien yli"

Mies käveli töihin helteessä, sateessa ja lumessa. Hän pysyi kuitenkin aina positiivisena.

– Yritin vain ajatella hyviä ajatuksia. Miellyttävät ajatukset tekevät ihmisestä onnellisen. Se oli minulle kuin kävelisin tien yli. Se meni niin nopeasti.

Siitä huolimatta, että Brown oli töissä autotehtaassa, hän ei haikaillut uudenkarheaa menopeliä. Brown on omistanut muutaman vanhan auton, mutta nykyisin hänellä on polkupyörä.

– Eräs vanha rouva pysäytti minut kerran ja kysyi, voisiko hän antaa minulle 10-vaihteisen pyörän. Sanoin ei, minulla on pyörä. Sitten hän kysyi "jos ostan sinulle auton, ajaisitko sitä?" Sanoin "en".

Jäi ansaitulle eläkkeelle

Nyt Brown on jäänyt eläkkeelle. Hänet saateltiin eläkepäiville kakun kera.

– Danny ilmentää kovaa työtä ja omistautumista. Hän on mies, joka käveli pitkän matkan töihin joka ikinen päivä, eikä silti ollut myöhässä tai poissa. Melkein kaikki, jotka ajavat Highway 31:tä, ovat nähneet Dannyn kävelevän töihin, Brownin ammattiliiton edustaja Mike Herron kiittelee.

– Monet jäsenistämme ovat pysähtyneet tarjoamaan apua ja ottamaan hänet kyytiin. Sillä, millainen sää on, ei ollut merkitystä; Danny sanoi "kiitos paljon, siunattua päivää". 

"Mietin aina, mihin hän on menossa"

Facebookissa tarina on kerännyt paljon ihastuneita reaktioita, vaikka osa ihmisistä ihmetteleekin, voiko kukaan todella kävellä niin paljon kuin Brown on kävellyt. Moni kuitenkin kertoo nähneensä Brownin kävelyreitillään.

– Olemme seuranneet häntä vuosia. Olemme aina ihailleet hänen kestävyyttään ja päättäväisyyttään, Melody kirjoittaa.

– Näin hänet ennen joka päivä. Mietin aina, mihin hän on menossa. Luoja teitä siunatkoon, sir! Miten inspiroivaa, Linda kirjoittaa.

Moni on toivonut, että työnantaja antaisi Brownille auton. Osa kommentoineista huomauttaa, ettei mies selvästi halua sellaista – hän on onnellinen ilmankin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja