Mainos

Mies katosi puolen vuoden suhteen jälkeen kuin tuhka tuuleen – miksi? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Vapaa mies ja nainen tapaavat ja aloittavat tapailun, ja seksi tulee kuvioon mukaan. Mies vaikuttaa olevan naisesta kiinnostunut ja on itse aktiivinen ja aloitteellinen tapaamisjärjestelyissä. Yhdessä voidaan myös matkailla ja harrastaa.

Noin neljän–kuuden kuukauden kuluttua, kun naiselle on tullut tunteita miestä kohtaan, mies perääntyy tai katoaa, eikä nainen tapaa tai kuule hänestä enää koskaan. Mies ei anna selityksiä eikä vastaa yhteydenottopyyntöihin. Miksi mies toimii näin? Tunteeko mies ollenkaan omantunnon- tai syyllisyydenpistosta?" kysyy nimimerkki Kokemuksella.

Näin miesraati vastasi

"Tämä on helppo. Kierroksessa on ollut yhtä aikaa monta lyyliä, ja jostain syystä jätetty on nyt sitten jäänyt hopealle. Syitä voi olla monia, parempi seksi toisen kanssa, sujuvampi juttelu tai enemmän yhteisiä mielenkiinnon kohteita, muutamia mainitakseni. Pelkkä rakkaus kun ei riitä, vaan tuumittava on myös tulevaa elämää, koska kaveruus ratkaisee loppupeleissä!"
– 21, aviossa

"Kyseinen yksilö ei selvästikään tunne (omantunnon- tai syyllisyydenpistosta)."
– 32, naimisissa

"Mies ei ole sinut tunteidensa ja itsensä kanssa. Hän ei osaa ilmaista omaa kiinnostuksen tasoaan, mutta ilmeisesti kummankaan osalta kommunikointi ei ole kunnossa. Luuliko mies, että kyseessä on niin sanottu hoitosuhde vai oliko useampi nainen samaan aikaan? Älä tuhlaa energiaa enää tähän mieheen, kunnollisia miehiä on vielä olemassa."
– 46, parisuhteessa

”Eikö vaan natsannut sittenkään? Vai oliko samaan aikaan monta rautaa tulessa, ja valinta osui toiseen? On tietysti epäkohteliasta jättää toinen osapuoli ilman mitään selitystä käyttäytymiselle. Mutta ei tästä voi silti sitä johtopäätöstä tehdä, että kaikki miehet toimivat samalla tavalla vastaavassa tilanteessa. Jos kyseessä on ollut vain yksittäinen tapaus, ota se vastaan sellaisena. Ja kohti uusia haasteita.”
​​​​​​​– 56, naimisissa

"Mitä tarkoitat käsitteellä 'on tullut tunteita miestä kohtaan'? Aloitko kenties vihjailla jostain enemmästä, suunnitella yhteistä tulevaisuutta tai vastaavaa? Siinä tapauksessa kysymyksen alku paljastaa, miksi mies perääntyi, suorastaan kavahti. Vapaa mies ei nimittäin välttämättä halua sormusta sormeen ja palloa jalkaan. Siksi hän on edelleen vapaa."
– Herra 47, aviossa

"Kyllähän mies niitä tuntee siinä missä nainenkin, mutta liekö tuossa ajassa jo menettänyt kiinnostuksen, kun naisella kesti selvittää omia tunteitaan. Toisaalta, jos mies on ollut kokoajan aloitteen tekijä, niin kyllähän se käy loppupeleissä vähän hermoille, kun joutuu kokoajan itse miettimään, mitä tehdään. Mutta liittyykö tähän tarve omatunnon- tai syyllisyydenpistokselle, kun lopettaa yhteydenpidon? Todennäköisesti ei, vaikka tapahtuneeseen ei annettukaan asiallista tai mitään muutakaan selitystä."
– 36, sinkku

Alla näet ensi viikon kysymyksen – miten sinä vastaisit siihen? Jos haluat osallistua, vastaa alla olevalla lomakkeella. Parhaat vastaukset pääsevät mukaan juttuun:

"Minkä takia seksi on niin tärkeää ja pyörii mielessä vähän väliä? Miten on mahdollista ajatella 'pano on vain pano', ilman tunteita (pettämistä selitellessä varsinkin, kun 'ei se merkinnyt mitään') ikään kuin ihminen olisi erillinen seksuaalisuudestaan ja tunteistaan. Tai jos mies omasta mielestään osaa olla? Haloo! Mielestäni tämä on vähintäänkin surullista, ja vahvistaa päätöstäni pysyä jatkossakin sinkkuna ja selibaatissa", kysyy nimimerkki kerro nyt jo!.


***

2:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.