Mies ja nainen perivät velkaa raa'alla tavalla – laittoivat uhrille koiran kaulapannan ja pahoinpitelivät: "Sä et täältä vessasta hengissä lähde"

Mies ja nainen tuomittiin ehdottomaan vankeuteen törkeästä ryöstön yrityksestä ja törkeästä vapaudenriistosta näiden yritettyä väkivalloin periä velkaa Tampereella.

Uhriksi päätynyt mies oli kutsuttu kaksikon luo vieraaksi, kun nämä ilmoittivat tämän olevan heille velkaa 300 euroa. Uhrin yritettyä poistua toinen kaksikosta löi tätä puisella kapualla päähän, ja toinen veti uhrin sisemmälle asuntoon.

Uhri laitettiin istumaan kylpyhuoneeseen ämpärille, ja tämä pidettiin paikalla veitsellä uhkaamalla.

Samalla tälle laitettiin kaulaan koiran kaulapanta hihnoineen, jolla tämän poistumisyritykset pystyttiin estämään.

”Sä et täältä vessasta hengissä lähde”

Nainen oli tämän jälkeen ottanut kääntöveitsen, jolla hän viilsi uhria eri puolille päätä aiheuttaen runsaan verenvuodon. Hänen jalkojaan yritettiin myös sitoa ilmastointiteipillä, minkä mies onnistui estämään riuhtomalla.

Uhrin mukaan mies oli sanonut hänelle ”sää tiedät millainen mää on, sää tiedät että mää en pelleile” ja kumpikin oli kertonut hänelle, että ”sä et täältä vessasta hengissä lähde”.

Teon aikana rahattoman uhrin naisystävälle soitettiin ja tältä vaadittiin rahaa uhrin hengen pelastamiseksi. Teko jäi yritykseksi naisen kieltäydyttyä maksamasta.

– Silloin puhelimeen oli tullut mieshenkilö, joka oli toivottanut Kemppaisen tervetulleeksi hautajaisiin, tuomiossa kerrotaan.

Uhri pakeni kauppaan

Miehen yrittäessä paeta häntä lyötiin, mutta tämä onnistui pian silti pääsemään ulos kylpyhuoneesta ja koko asunnosta.

Rappukäytävässä mies ja nainen kiskoivat häntä kaulaan kiinnitetystä hihnasta ja yrittivät vetää häntä takaisin asuntoon. Mies myös otti uhrista kuristusotteen tämän pidellessä rappukäytävän kaiteesta.

Lopulta uhri onnistui kuitenkin riuhtaisemaan itsensä irti ja pakenemaan läheiseen kauppaan.

Hengenvaarallisia vammoja

Uhrin DNA:ta löydettiin kääntöveitsestä, miehen rannekellosta ja teipistä. Uhria oli viilletty kääntöveitsellä useita kertoja muun muassa pään ja kaulan alueelle, minkä lisäksi häntä oli lyöty puisella kalikalla päähän.

– Lääkärinlausunnosta ilmenevästi käytetty väkivalta on ollut potentiaalisesti hengenvaarallista, tuomiossa kerrotaan.

Tekoon osallistunut nainen tuomittiin törkeän ryöstön yrityksestä ja törkeästä vapaudenriistosta 2 vuoden 4 kuukauden vankeuteen. Mies sai taas samoista rikosnimikkeistä vuoden vankeusrangaistuksen, jossa oli otettu huomioon tämän aiemmin saama rangaistus tapon yrityksestä.

Lisäksi nämä määrättiin korvaamaan uhrille 3000 euroa tilapäisestä haitasta, 2000 euroa pysyvästä kosmeettisesta haitasta ja 3000 euroa kärsimyksestä. 

Lue myös:

    Uusimmat