Mainos

Musiikkituottajan kiristys- ja pahoinpitelysyytteet oikeudessa – retuutti hevostallin omistajaa, uhkasi tuhopoltolla

Tänään luettiin Helsingin käräjäoikeudessa syyteet 34-vuotiaalle suomalaismiehelle törkeän kiristyksen yrityksestä, pahoinpitelystä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Mies on julkisuudesta tunnettu musiikkivideotuottaja ja DJ.

Epäilty törkeä kiristyksen yritys tapahtui Porvoossa viime heinäkuussa. Miehen epäillään yhdessä toisen henkilön kanssa menneen kiristyksen uhrin omistaman hevostallin toimistoon, jossa olivat käyttäytyneet uhkaavasti ja retuuttaneet naista hiuksista.

Samalla miehet vaativat tätä maksamaan 10 000 euroa eräälle henkilölle palkkasaatavina. Todelliset saatavat olivat määrältään noin puolet tästä. Miehet olivat tehostaneet vaatimustaan uhkaamalla hevostallin poltolla. He myös ilmoittivat tietävänsä, missä nainen asuu.

Teko kuitenkin jäi yritykseksi naisen kieltäydyttyä maksamasta ja tehtyä asiasta rikosilmoituksen.

Syyttäjä on myös vaatinut vaihtoehtoisena syytteenä kiristyksen yritykselle miehiä tuomittavaksi laittomasta uhkauksesta. Lisäksi hän vaatii miehille tuomiota pahoinpitelystä.

Törkeä pahoinpitely: Uhrille verenvuotoa aivoihin ja joutui hengityskoneeseen

Mies on syytteessä myös tänä vuonna vapun jälkeen tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä sekä tappeluun osallistumisesta. Mies oli syyttäjän mukaan yhdessä kahden miehen kanssa piesseet miehen tajuttomaksi. Toinen rikostovereista oli mukana myös aiemmassa kiristyksen yrityksessä.

Mies oli sopinut uhrin kanssa tapaamisen Lauttasaareen. Miehen toverit olivat piiloutuneet läheisen roskakatoksen taakse väijyksiin uhrin saapumista odottamaan. Uhrin tultua paikalle mies oli käynyt tämän kanssa lyhyen sananvaihdon, minkä jälkeen oli käynyt tämän kimppuun. Miehen lyötyä tai yritettyä lyödä uhria väijyksissä ollut kaksikko tuli tämän avuksi.

Tappelun yhteydessä kaksi miehistä löi uhria muun muassa päähän, niin että uhria samalla pideltiin aloillaan. Uhrin horjuessa tai ollessa kaatuessa maahan yksi väijyksissä olleista potkaisi tätä päähän. Iltalehti kertoo, että sivulliset löysivät uhrin makaamasta. Sairaalassa hän joutui teho-osastolle hengityskoneeseen, mutta palasi myöhemmin kotiin.

Tappelu liittyi siihen, että uhrilla oli suhde miehen entiseen tyttöystävään.

Uhri jäi syyttäjän mukaan maahan makaamaan tajuttomana ja hengenvaarallisessa tilassa. Uhrille aiheutui pahoinpitelystä vertavuotava haava, ruhjeita päähän sekä verenvuotoa aivoissa.

Kahden tekijän läsnäolo pystyttiin havaitsemaan paikalle jääneen virvoitusjuomapullosta löydetyistä DNA:sta ja sormenjäljistä, minkä lisäksi teon motiiveja selvitettiin miehen puhelimessa olleiden viestien perusteella.

Lisäksi tapauksessa syytetään yhtä väijyksissä olleista miehistä kaasusumuttimen hallussapidon johdosta ampuma-aserikoksesta ja neljättä miestä nyrkkiraudan hallussapidon vuoksi vaarallisen esineen hallussapidosta. Miehistä tappeluun osallistunut teki teon koeajalla ja nyrkkirautaa hallussa pitäneellä on tilillään useita aiempia samankaltaisia tekoja. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.