Mies hermostui nuorille Espoossa ja kaivoi esiin haulikon – tilanne oli laiton uhkaus, nuoria pyydetään ilmoittautumaan

Espoon Soukassa sattui lauantaina uhkaava tilanne kun nuoret ryhtyivät härnäämään kerrostalossa asunutta miestä heittelemällä tämän parveketta kohti esineitä. Mies hermostui tilanteessa ja kaivoi aseen esille. 

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo saaneensa hälytyksen tehtävälle lauantaina noin kahdeksan aikaan illalla. Ilmoitus hätäkeskukseen tuli sivullisilta ulkoilijoilta. 

Poliisin mukaan nuoret heittelivät esineitä miehen parveketta vasten, jolloin mies saapui parvekkeelle ja nuoret provosoivat häntä huutelemalla. 

– Mies oli omien sanojensa mukaan kokenut olonsa uhatuksi, minkä vuoksi hän oli noutanut asunnostaan aseen ja näyttänyt sitä nuorille. Nuoret, joita oli noin kymmenen, poistuivat paikalta nähtyään aseen, kertoo poliisi tiedotteessa. 

Tilanne päättyi rauhallisesti, kun poliisi otti miehen kiinni tämän asunnosta. 

Poliisi pyytää nuoria ilmoittautumaan

Miestä epäillään ampuma-aserikoksesta.

Poliisi tutkii tapahtunutta myös laittomana uhkauksena ja tämän vuoksi poliisi haluaisi tavoittaa tilanteessa olleet nuoret.  

− Paikalle saavuttuaan poliisi pyrki ensimmäisenä turvaamaan tilanteen, eikä näin heti tavoittanut nuoria, jotta olisi voinut keskustella heidän kanssaan tapahtuneesta. Nuoria ei epäillä rikoksesta, vaan poliisi haluaisi kuulla heitä asianomistajina laittomaan uhkaukseen, kertoo rikoskomisario Tero Tonteri. 

Nuoret voivat olla yhteydessä poliisiin sähköpostitse osoitteella vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse numerossa 0295 413 031 (vastaaja).  

Ase osoittautui lataamattomaksi haulikoksi, johon miehellä ei ollut voimassa olevaa aselupaa. Myös aseensäilytys asunnossa oli lainvastainen. Poliisi takavarikoi aseen. 

Paikalle lähetettiin useita poliisipartioita

Poliisin läsnäolo kiinnitti asukkaiden huomion lähialueilla, sillä tehtävälle liittyi useita poliisipartioita.  

− Kun saamme tehtävän, jossa kerrotaan henkilön uhkaavan muita aseella, suhtaudumme asiaan vakavasti, ja tällaiset tehtävät työllistävät useita partioita. Poliisin tavoite näissä tilanteissa on varmistaa, että tilanne saadaan haltuun nopeasti ja että sivullisille, eikä myöskään työtään tekeville poliiseille, synny tarpeetonta vaaraa, Tonteri sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja