Mainos

Parikymppinen haulikkomies uhkaili talon asukasta – näin Espoon traaginen piiritys eteni

Espoon Suvisaaristossa poliisin piirityksen jälkeen kuolleena löytynyt mies oli parikymppinen, syntynyt vuonna 1996.

Poliisi päätyi eilisiltana piirittämään Suvisaaristossa sijaitsevaa omakotitaloa, johon mies oli aiemmin tunkeutunut. Mies oli ollut aseistautunut ja käyttäytynyt uhkaavasti paikalle saapunutta talon asukasta kohtaan.

Poliisi sai hätäilmoituksen miehestä eilen kello 16. Poliisi lähti tapahtumapaikalle Tallholmantielle useiden yksiköiden voimin ja eristi tapahtuma-alueen.

Pian talosta tehtiin havaintoja savusta ja talon omistaja sai palohälytyksen automaattisesta paloilmoitinlaitteesta. Poliisi yritti koko tilanteen ajan saada yhteyttä taloon sulkeutuneeseen nuorukaiseen, mutta turhaan.

Poliisi yritti rajata ja sammuttaa paloa parhaansa mukaan, mutta esimerkiksi pelastuslaitosta ei voinut päästää lähelle taloa epäillyn aseen ja tilanteen arvioidun vaarallisuuden takia.  Poliisi epäilee, että epäilty sytytti palon itse.

Viimein poliisi meni taloon sisään, kun kello oli 21.30. Tuolloin epäilty löytyi paikalta kuolleena. Talossa ei tuolloin ollut muita.

Poliisi ei käyttänyt illan aikana voimakeinoja, eikä nuorukainen tiettävästi laukaissut asettaan. Ase oli haulikko, jota poliisi epäilee varastetuksi.

Poliisin mukaan tilanteesta ei ole aiheutunut vaaraa muille alueen asukkaille tai tapahtumapaikan läheisyydessä oleskelleille henkilöille.

Nuorukainen on tunnistettu vuonna 1996 syntyneeksi suomalaiseksi mieheksi. Asiaa tutkitaan rikosnimikkeillä laiton uhkaus, törkeä kotirauhan rikkominen, ampuma-aserikos ja törkeä vahingonteko.

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan tapauksen tutkinta jatkuu tiiviinä, eikä poliisilla toistaiseksi ole tietoa teon motiivista. Tekoon ei epäillä osallistuneen muita. Epäillyn menehtymisen lisäksi muita henkilövahinkoja ei ole syntynyt, mutta palon aiheuttamat aineelliset vahingot ovat merkittävät.

Poliisi kaipaa nuorukaisen liikkeistä tietoa. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että epäilty on tullut tapahtumapaikalle jalan, hänellä on ollut pitkänmallinen tumma parka-takki, tummat housut, joissa on ollut paksut heijastinnauhat ja hän on kantanut mustaa jätesäkkiä muistuttavaa kassia olallaan.

Poliisi pyytää asiasta tietäviä ottamaan yhteyttä tai kertomaan tietonsa sähköpostitse osoitteeseen: vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.