Kova huuto ja metelöinti kiinnitti poliisin huomion – porukan saunailta päättyi karulla tavalla Tampereella: Seitsemän asetta takavarikoitiin, 12 ihmistä otettiin kiinni

Poliisi on tehnyt poikkeuksellisen suuren laittomien aseiden takavarikon Tampereella.

Poliisi oli kuullut kovaa huutoa ja metelöintiä Hatanpään valtatiellä sijaitsevan saunatilan kattoterassilta uudenvuodenaattoyönä noin kello 23.45. Poliisi meni lopettamaan meteliä ja kävi ilmi, että meneillään oli porukan saunailta.

Rakennuksen porraskäytävästä poliisi löysi ensin kaksi pistoolia ja puukon. Sisätilojen ja lähialueen tarkastuksessa poliisi löysi vielä viisi pistoolia lisää. Kaikki aseet olivat luvattomia, ja ne takavarikoitiin. 

Paikalta poliisi otti yhteensä 12 henkilöä, joita kaikkia epäillään ampuma-aserikoksesta.

– Yhdelläkään paikalla olleella henkilöllä ei olisi minkäänlaista perustetta tai edellytyksiä saada ampuma-aseen hallussapitolupaa laillisesti, kertoo Sisä-Suomen poliisin päivystävä tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Laakso tiedotteessa. 

Poliisi ei ole saanut viitteitä siitä, että epäillyt olisivat kuuluneet esimerkiksi rikollisjengiin, Laakso kertoo MTV:lle. 

Kiinniottotilanteessa osa epäillyistä uhkasi väkivallalla ja käyttäytyi aggressiivisesti poliisia kohtaan, ja poliisi joutui käyttämään fyysisiä voimakeinoja heidän taltuttamisekseen.

Epäillyt ovat edelleen kiinniotettuina. 

– Nyt selvitetään, kenen aseita nämä ovat olleet, mitä he tietävät niistä ja sen jälkeen tehdää teknistä tutkintaa sekä selvitetään aseiden alkuperää, Laakso kertoo MTV:lle. 

"Tapaus on poikkeuksellinen"

Poliisi pitää tapausta poikkeuksellisena.

– Tapaus on poikkeuksellinen takavarikoitujen aseiden määrän vuoksi, Laakso selventää.

Poliisin mukaan tapaus kertoo suomalaisesta yhteiskunnasta pari asiaa. 

– Ensinnäkin, kadulla kulkee yhä enemmän ihmisiä, jotka kuljettavat mukanaan vakavaan väkivaltaan soveltuvia välineitä, jopa ampuma-aseita. Näiden välineiden mukana kantaminen saattaa pahimmillaan johtaa jonkun kuolemaan yllättävässä tilanteessa päihteiden vaikutuksen alaisena, Laakso pohtii.

– Toiseksi tapaus kertoo siitä toimintaympäristöstä, jossa poliisi nykypäivänä toimii. Esimerkiksi Pirkanmaalla poliisi kohtaa luvattomia aseita viikoittain. 

Juttu päivitetty loppuun 1.1.2021 klo 13.35.

Lisätty poliisin kommentit MTV:lle 1.1.2020 klo 14.04.

Lue myös:

    Uusimmat