Mainos

Mies hermostui lapsille hankitusta moposta – vainosi perhettä vuosia

Espoon käräjäoikeus on tuominnut nelikymppisen miehen kuuden kuukauden vankeuteen törkeästä kunnianloukkauksesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Vuonna 1972 syntynyt mies vainosi yhtä perhettä usean vuoden ajan. Käräjäoikeuden tuomiossa törkeän kunnianloukkauksen katsotaan kestäneen lähes vuoden ajan heinäkuusta 2011 kesäkuuhun 2012.

Mies kirjoitti useita viestejä iltapäivälehden keskustelupalstalle. Perheen isän ja äidin nimissä kirjoitetuissa viesteissä isään viitattiin muun muassa huumeiden käyttäjänä, rasistina, alkoholistina ja pedofiilinä. Äidin nimissä mies kirjoitteli viestejä, joissa esitettiin väitteitä äidin mielenterveydestä ja seksuaalisesta suuntautumisesta.

Käräjäoikeuden käsittelyssä mies kiisti kirjoittaneensa viestejä. Mies vetosi siihen, että suojaamatonta langatonta verkkoa voivat käyttää muutkin kuin hän. Käräjäoikeus ei uskonut miehen väitettä.

Kirjoittelu johti unettomuuteen

Molemmat asianomistajat sanoivat kärsineensä henkisesti ja fyysisesti miehen kirjoitteluista. Äiti sanoi menettäneensä muun muassa yöunensa ja ammattinsa johdosta asiakkaita. Myös isä kärsi vainoamisen takia unettomuudesta. Hänellä oli myös vaikeuksia löytää työpaikkaa, kun hänen nimissään kirjoitettuja viestejä löytyi helposti internetistä.

Miehelle oli määrätty aiemmin laajennettu lähestymiskielto, joka kielsi häneltä oleskelun perheen asunnon välittömässä läheisyydessä. Viime vuoden elokuussa mies kuitenkin käveli perheen talon läheisyydessä ja huuteli kadulla noin minuutin ajan. Mies puolustautui käräjäoikeudessa sillä, että hänelle oli tullut kadulla yskänkohtaus viskinjuonnin yhteydessä. Käräjäoikeus ei pitänyt miehen väitettä uskottavana.

Syyttäjä vaati miehen tuomioon koventamisperustetta, koska hänet oli tuomittu vastaavista teoista ehdolliseen vankeuteen vuonna 2010. Tuolloin miehen katsottiin syyllistyneen kotirauhan rikkomisiin, kunnianloukkauksiin sekä laittomiin uhkauksiin perhettä kohtaan. Käräjäoikeuden mielestä koventamisperusteelle ei kuitenkaan löytynyt edellytyksiä. Oikeus muutti kuuden kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen 160 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Yhdyskuntapalvelun lisäksi mies joutuu maksamaan isälle ja äidille 5000 euroa kärsimyksistä.

Perheen mukaan miehen kahdeksan vuotta kestänyt vaino alkoi, kun perheen lapsille hankittiin mopo. Sen ääni häiritsi miestä, mikä sai miehen aloittamaan häirinnän.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.