Mainos

Mies harrasti seksiä 14- vuotiaan kanssa – tarjosi ensin olutta ja huumeita

Helsingin hovioikeus korotti hyväksikäyttötuomiota.

Mies ja alaikäinen tyttö tutustuivat toisiinsa vuonna 2012 IRC-galleriassa. Mies oli tuolloin 26-vuotias ja tyttö 14. Tytön ikä oli käynyt ilmi hänen IRC-gallerian profiilistaan. Keskusteltuaan netissä oli selvinnyt, että he asuivat lähellä toisiaan. Pian tämän jälkeen tapaaminen sovittiin miehen asunnolle.

Asunnolla mies oli tarjonnut tytölle 1-2 olutta sekä kannabissavukkeen. Tytön mukaan kannabis oli vaikuttanut häneen päihdyttävästi, eikä hän ollut oma itsensä. Asunnossa tyttö ja mies olivat istuneet patjalla lattialla ja suudelleet. Tämän jälkeen he olivat olleet yhdynnässä. Tytön muistaman mukaan tämä oli tapahtunut miehen aloitteesta. Tapaamisen jälkeen he eivät olleet yhteydessä toisiinsa. Tytön mukaan tapahtuma vaikutti häneen niin, ettei hän pitänyt enää itsestään.

Viime vuoden helmikuussa Vantaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1988 syntyneen miehen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Syyttäjä valitti tuomiosta hoviin vaatien tuomion koventamista.

Hovioikeus katsoi teon olleen törkeä, koska kyse on ollut yhdynnästä eli hyväksikäyttöteko on ollut laadultaan hyvin vakava. Lisäksi törkeyttä puoltaa myös se, että alaikäiselle tarjottiin olutta ja huumausainetta. Tyttö kertoi olleensa päihtynyt, mikä vaikutti hänen käytökseensä. Asianosaiset eivät myöskään seurustelleet, vaan kyse oli heidän ensimmäistä tapaamisesta sen jälkeen, kun he olivat tutustuneet toisiinsa internetissä.

Helsingin hovioikeus korotti käräjäoikeuden tuomiota ja tuomitsi miehen törkeästä lapsen seksuaalista hyväksikäytöstä vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi mies joutuu suorittamaan 60 tuntia yhdyskuntapalvelua.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.