Oulun seksuaalirikossarjassa toinen tuomio: 22-vuotias mies raiskasi 14-vuotiaan tytön metsässä

0:31
Oulun poliisi tutkii yhteensä 29 seksuaalirikosta.

22-vuotias ulkomaalaistaustainen mies on tuomittu kahden vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen 14-vuotiaan tytön törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

Oulun käräjäoikeuden tänään antaman julkisen selosteen mukaan rikokset tapahtuivat Oulussa marraskuussa 2018. Syyttäjä oli vaatinut miehelle rangaistusta törkeästä raiskauksesta, mutta oikeus tuomitsi miehen raiskauksesta.

Mies ja uhri oli tutustuneet Snapchatissa, kun tyttö oli pyytänyt jotakuta ostamaan hänelle savukkeita. Mies oli vastannut tähän pyyntöön myöntävästi ja käynytkin ostamassa niitä. Tämän jälkeen he olivat tavanneet ensimmäisen kerran.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla mies ja tyttö olivat ainakin suudelleet. Lisäksi mies oli puristellut tytön rintoja. Mies oli myös hankkinut alkoholia ystävänsä kautta.

Toisella tapaamiskerralla mies oli taluttanut tytön metsään ja pakottanut siellä hänet ottamaan peniksen suuhunsa. Tyttö vastusti tekoa sanallisesti ja tönimällä miestä. Kun mies oli yrittänyt painaa tyttöä maahan, oli mies tönäisystä horjahtanut ja tyttö pääsi pakenemaan tilanteesta.

Syyttäjän mukaan raiskauksen kohteena on ollut alle 18-vuotias lapsi, joka oli miehelle entuudestaan tuntematon. Teossa on käytetty hyväksi lapsen kiinnostusta kokeilla tupakkaa ja alkoholia.

Houkutteli alkoholilla ja tupakalla

Oikeudessa mies kiisti syytteet ja kertoi luulleensa tytön olleen 17-vuotias. Oikeuden mukaan mies suhtautui lapsen ikään välinpitämättömästi, sillä lapsi oli kertonut miehelle oikean ikänsä.

Oikeuden mukaan lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö oli törkeä muun muassa sen takia, että oli tapahtunut sukupuoliyhdyntä, jossa oli käytetty väkivaltaa eikä uhri ollut lähellä 16 vuoden suojaikärajaa. Lasta oli houkuteltu lupaamalla tälle alkoholia ja tupakkaa eikä kyse ollut seurustelusuhteesta vaan hyväksikäyttösuhteesta.

Oikeus ei pitänyt raiskausta törkeänä, koska se ei ollut esimerkiksi kestänyt pitkään, tekijöitä ei ollut useita eikä sitä tehty erityisen raa'alla, julmalla tai nöyryyttävällä tavalla, vaikka aina raiskaus on julma ja nöyryyttävä teko.

Vankeusrangaistuksen lisäksi mies joutuu maksamaan uhrilleen 3 700 euron kärsimyskorvaukset.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.