Mainos

15-vuotias raiskasi kolmekymppisen naisen pimeällä hiekkatiellä – ehdollinen tuomio

Helsingin hovioikeus on antanut tänään tuomion syksyllä 2014 tapahtuneesta raiskauksesta. Tekoajankohtana 15-vuotias poika raiskasi tuntemattoman 34-vuotiaan naisen ravintolaillan jälkeen hiekkatiellä.

34-vuotias helsinkiläisnainen oli viettänyt iltaa ystäviensä kanssa ja he olivat nauttineet illan aikana viiniä. Nainen oli illanvieton jälkeen saattanut ystävänsä metrolle, jonka jälkeen hän lähti käymään ravintolassa.

Nainen oli ollut vahvasti humalassa ja hänen ensimmäinen muistikuva ravintolaillan jälkeen oli karmea: tuntematon poika raiskasi häntä. Nainen kertoi myöhemmin epäilleensä, että hän olisi saanut tyrmäystippoja, sillä hän piti humalatilaa voimakkaana.

Syytetty poika puolestaan kertoi, että hän oli viettänyt iltaa samassa ravintolassa, missä nainen oli ollut. Pojan mukaan hän oli mennyt juttelemaan naiselle, jonka jälkeen he olivat suudelleet ja ilta oli edennyt seksiin. Pojan mukaan nainen oli suostuvainen yhdyntään, vaikka hän kertoi huomanneensa, että uhri oli tapahtumien aikaan vahvasti humalassa.

Hovioikeus piti uhrin kertomusta tapahtumista uskottavana ja tuomitsi tällä hetkellä 17-vuotiaan pojan nuorena henkilönä tehdystä raiskauksesta yhden vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. 

Käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut pojan myös valvontaan, mutta hovioikeus puolestaan katsoi, ettei se ole tarpeellista, sillä pojan katsottiin olevan kattavien lastensuojelutoimenpiteiden kohteena.

Poika määrättiin maksamaan uhrin terapia- ja lääkärikuluja. Lisäksi hän joutui maksamaan kivusta, särystä sekä traumaperäisestä stressihäiriöstä yhteensä 8200 euroa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.