Mainos

Mies, haluatko saada naisen ihastumaan itseesi? Tässä kätevä kikka

Musiikki saa naisen näkemään miehen uudessa valossa.

Jos treffit eivät etene toivottuun suuntaan, mies voi parantaa omaa viehkeyttään erikoisella kikalla. Wienin yliopiston tutkijoiden mukaan musiikki nimittäin saa naisen näkemään miehen uudessa valossa.

Ennen Spotifya ja iTunesia musiikki esitettiin livenä ja se liittyi usein sosiaalisiin tilanteisiin. Tutkijat halusivat selvittää, miten musiikki vaikuttaa ihmisten arvioihin ihmiskasvojen viehättävyydestä, kertoo IFLScience.com.

PLOS One -lehdessä julkaistua selvitystä varten värvättiin 96 heteromiestä ja -naista, joilla oli takanaan alle kolme vuotta koulutusta musiikin saralla. Naiset jaettiin kahteen ryhmään heidän kuukautiskiertonsa mukaan.

Miesten arvioihin musiikilla ei vaikutusta

Testihenkilöille soitettiin 1800-luvun klassista musiikkia, niin, että osa kuuli korkean intensiteetin musiikkia, osa rennompia sävelmiä. Myös musiikin miellyttävyys vaihteli.Tämän jälkeen testihenkilöille näytettiin vastakkaisen sukupuolen edustajien kuvia, joiden ulkonäköä he arvioivat. Henkilöiden piti myös kertoa, tapailisivatko he kuvan henkilöä. Kontrolliryhmä arvioi kuvia ilman musiikkia.

Miesten arvioihin musiikin kuuntelemisella ei ollut vaikutusta. Naiset kuitenkin arvioivat miehet viehättävimmiksi, jos he olivat kuulleet musiikkia; naiset myös olisivat tapailleet kuvan miestä todennäköisemmin kuin verrokkiryhmä. Mitä stimuloivampaa ja monimutkaisempaa kuultu musiikki oli, sitä suurempi vaikutus sillä oli naisiin! Kuukautiskierrolla puolestaan ei ollut tuloksiin vaikutusta. 

Tutkijat haluaisivat vielä toistaa kokeen suuremmalla ihmisryhmällä.

Musiikin tenho on havaittu myös aiemmissa tutkimuksissa: eräässä selvityksessä huomattiin, että pelkästään instrumentin piteleminen voi helpottaa naisen puhelinnumeron saamista.

***

2:05

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.