Mieli maassa? 10 helppoa, mutta tehokasta keinoa kohottaa mielialaa

Hemmottele itseäsi tai paista pannukakku. Näiden vinkkien avulla nostat helposti mielialaasi synkkinäkin hetkinä. 

Kaikilla meistä on välillä päiviä, jolloin mikään ei kiinnosta ja mieli on maassa. Synkkyyteen ei kuitenkaan kannata jäädä rypemään, sillä mielialaa voi parantaa pienillä, mutta sitäkin tehokkaammilla keinoilla.

Lue lista vinkeistä, joiden avulla mielialasi paranee taatusti. Listasta löydät taatusti itsellesi sopivan vaihtoehdon. 

1. Laadi tehty-lista

Sen sijaan, että aiheuttaisit itsellesi lisää ahdistusta miettimällä tekemättömiä töitä, tee lista jo tehdyistä askareista. Listaa ylös ne asiat, jotka olet jo saanut aikaan, olivatpa ne kuinka pieniä tahansa. Lista osoittaa, että et ehkä sittenkään ole niin saamaton ja laiska kuin luulet. Mieliala kohenee taatusti! 

2. Kuuntele energistä musiikkia

Alakuloisena suurin virhe on laittaa soimaan surumielistä musiikkia. Väärä musiikkivalinta voi nimittäin pahentaa mielialaasi entisestään. Valitse siis soittimeesi musiikkia, joka saa sinut taatusti hyvälle mielelle. Kokeile vaihteeksi vaikkapa lapsuutesi lempirallatusta ja laula mukana!

3. Vaihda mukavat vaatteet

Jos joudut käyttämään koko päivän epämukavaa työasua, vaihda se heti kotiin tultuasi mukaviin ja rentoihin vaatteisiin. Mikä olisikaan ihanampaa kuin maata sohvalla kuluneissa, mutta aah, niin pehmeissä collagehousuissa?

4. Vietä aikaa keittiössä

Ruoanlaitto tai leipominen auttavat helposti unohtamaan murheet. Ainesten sekoittaminen ja pilkkominen saavat ajatuksesi muualle, ja kaiken lisäksi pian sinua odottaa herkullinen, mielialaa kohottava lopputulos. Tämä herkullinen vinkki mainittiin myös kotimaisessa Sooloilua-elokuvassa: "Kun kaikki menee päin mäntyä, paista pannukakku." 

5. Mieti, mistä tulet hyvälle mielelle

Huonoja päiviä varten kannattaa kirjoittaa lista asioista, jotka saavat sinut taatusti hyvälle mielelle. Juo teetä, tanssi, laula, syö pizzaa ja kirjoita runoja. Kun synkkyys valtaa mielen, kaiva lista esiin ja toteuta jokin listan kohdista.

6. Katso hauskoja YouTube-videoita

Tämä neuvo voi tuntua naurettavalta, mutta on yksi parhaimmista piristyskeinoista. Kukapa ei tulisi hyvälle tuulelle katsellessaan nauravia vauvoja tai suloisia eläinvideoita?

7. Vaihda ympäristöä

Mielialan kohentamiseen ei aina tarvita kylpylälomaa tai kaukomatkaa, vaan jo pienet ympäristönmuutokset voivat auttaa. Kokeile syödä aamupalaa kahvilassa, vaihda työpistettä tai kävele uutta reittiä kauppaan. Pienetkin vaihtelut piristävät synkkänä päivänä.

8. Katoa kirjan maailmaan

Kirjan lukeminen kohentaa helposti mielialaa, sillä romaanin avulla voit kadota hetkeksi aivan toiseen todellisuuteen ja unohtaa omat murheesi. Pidä kotonasi aina hyvänmielen kirjaa, jonka voit kaivaa esiin tarvittaessa.

9. Hemmottele itseäsi

Surullisena tai alakuloisena ei kannata aiheuttaa itselle lisää murheita, vaan ikävien velvollisuuksien sijaan hemmotella itseään. Pyykit ja tiskit ehtii pestä myöhemmin, sillä huonona päivänä olet ansainnut pientä hemmottelua. Laita siivoamisen sijaan kynttilöitä palamaan, tee itsellesi jalkakylpy ja nauti lasillinen kuohuvaa. Rentoutuneena murheet unohtuvat paremmin.

10. Anna itsellesi lupa pahaan oloon

Aina mielialaa ei kannata yrittää parantaa, vaan hyväksyä olotila sellaisena kuin se on. Jokainen päivä ei voi olla ruusuilla tanssimista, joten älä ota paineita mielen parantamisesta. Anna itsellesi aikaa ja tilaa tuntea itsesi alakuloiseksi. Huomenna on jo taatusti parempi päivä.

Aina voi nauraa ainakin muille! Katso toimituksen pieleen mennyt kondomihaaste:

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat