Mainos

Mielenosoitukset sulkivat Phuketin ja Krabin lentokentät

Thaimaan pääministeri harkitsee poikkeustilan julistamista.

Thaimaan hallituksen vastaiset mielenosoitukset laajenivat tänään Phuketiin ja Krabiin. Lomakohteiden lentokentät jouduttiin sulkemaan, kun oppositioaktivisteja tunkeutui kiitoradoille.

Viranomaiset kertoivat, että Phuketissa oli yli 5 000 aktivistia. Mielenosoituksista kärsittiin myös Krabin ja Hat Yain kentillä. Saartoyritysten vaikutusta heikensi kuitenkin se, ettei matkailusesonki ole vielä alkanut.

Mielenosoitukset jatkuivat myös Bangkokissa. Poliisit turvautuivat kyynelkaasuun, kun noin 2 000 ihmistä kerääntyi poliisitalon luokse.

Mellakkapoliisit rynnäköivät lisäksi opposition valtaamiin hallintorakennuksiin ja pidättivät toistakymmentä ihmistä.

Yli 10 000 ihmistä on ollut linnoittautuneena Bangkokin hallintokortteleihin tiistaista lähtien. He vaativat pääministeri Samak Sundaravejin eroa, koska hänen katsotaan olevan liian riippuvainen edeltäjästään Thaksin Shinawatrasta. Thaksin syrjäytettiin sotilasvallankaappauksessa vuonna 2006.

-Tämä on tuomiopäivä. Käynnissä on kansan vallankumous, ja meidän on voitettava se, huusi Kansan demokratialiiton PAD:n johtaja Sondhi Limthongkul pääministerin virka-asunnon edustalla.

Hallitusta painostetaan myös lakoilla

Pääministeri Samak vakuutti pysyvänsä vallassa. Hän harkitsee viikonloppuna poikkeustilan julistamista, elleivät mielenosoitukset laannu.

-En voi antaa tilanteen jatkua tällaisena. Meidän on puututtava siihen.

Armeija lupasi puolestaan pysyä tällä kertaa sivussa, ellei Samak määrää sotilaita kaduille.

-Vallankaappaus ei ratkaisisi mitään. Se vain vahingoittaisi maan imagoa ja pahentaisi koko tilannetta, huomautti komentaja Anupong Paochinda.

PAD on saanut kuitenkin tukea joiltakin ammattiliitoilta. Osa valtion junavuoroista jäi ajamatta, koska rautateiden työntekijät aloittivat lakon. Työnseisauksia kaavaillaan myös lentoliikenteeseen.

PAD syyttää Thaksinia ja hänen liittolaisiaan aikeista syrjäyttää kuningas Bhumibol Adulyadej ja tehdä Thaimaasta tasavalta. Thaksin ja hallitus ovat kiistäneet epäilyt.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.