Mielenkiintoinen arvio: Mercedes saamassa kohujärjestelmästään entistä suuremman edun?

Itävallan Spielbergiin luvatut vesisateet voivat tarjota Mercedekselle kauden toisena F1-viikonloppuna entistä suuremman edun DAS-ohjausjärjestelmästä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kohutun DASin avulla Mercedes voi säädellä renkaiden aurauskulmia, mistä on etua huippunopeuden saavuttamisessa suorilla ja renkaiden pidon parantamisessa mutkissa. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on tosin arvioinut, että viime kädessä DAS auttaa renkaiden lämmittämisessä.

Auto, Motor und Sportin toimittaja Andreas Haupt nosti Twitterissä tähän liittyen esiin, että DAS voi olla etu sateella. 

– Eturenkaat näyttävät menettävän enemmän lämpöä märällä. "Vihreä rata" sunnuntaina voisi auttaa (Mercedestä) niin ikään. Silloin autoilla on luultavasti enemmän vaikeuksia eturenkaiden lämmittämisessä, ja takarenkaat ylikuumenevat, Haupt kirjoitti.

Jos lauantaina ennusteen mukaan sataa, Red Bull Ringin rata voisi puhdistua sunnuntaiksi. Rengasvalmistaja Pirellin urheilujohtaja Mario Isola uskoo, että Mercedes hyötyisi "vihreästä radasta".

– Se tekee renkaiden lämmittämisestä vaikeampaa. Mercedeksellä on etu DASin kanssa, Isola sanoi Auto, Motor und Sportin mukaan.

Kysymysmerkkejä

Viime viikonloppuna Itävallassa Mercedes oli vallankahvassa, ja Valtteri Bottas takoi paalupaikalta voittoon. Nyt Bottas kellotti perjantain harojituksissa päivän toiseksi nopeimman kierrosajan, joka jäi 0,043 sekuntia Red Bull -kuljettaja Max Verstappenin pohjista. Autosta ei ole kuitenkaan otettu kaikkea irti.

Kauden toisen F1-viikonlopun yllä on vielä kysymysmerkkejä. Jos lauantaiksi luvattu vesisade yltyy kovaksi, aika-ajo saatetaan siirtää sunnuntaiaamulle. Mikäli aika-ajoja ei päästäisi viemään läpi sunnuntainakaan, lähtöjärjestys ratkeaa toisten harjoitusten tulosliuskan perusteella.

Lue myös:

    Uusimmat