F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottasta vaanii tänään vetinen vaara – jopa jättiyllätykset ovat täysin mahdollisia: "Se on erittäin vaikea paikka"

7:39
Ossi Oikarinen ja Niki Juusela pohjustivat kauden toista GP-viikonloppua perjantain harjoitusten jälkeen.

Jos viikko sitten F1-kauden avannut Itävallan GP tarjosi tv-yleisölle tapahtumarikkaan näytelmän, nyt voi olla luvassa vieläkin viihdyttävämpää menoa. Valtteri Bottas on yksi aika-ajon ennakkosuosikeista, mutta olosuhteet voivat päästä yllättämään hänetkin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Spielbergiin, Itävaltaan on luvattu lauantaille vesisadetta. Muun muassa Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ja hänen McLaren-kollegansa Andreas Seidl uumoilivat perjantaina, että sade saattaa yltyä jopa niin kovaksi, ettei aika-ajoa päästä ajamaan lauantaina ollenkaan.

Tässä tapauksessa lähtöruudut yritettäisiin ratkaista sunnuntaina aamulla, mutta mikäli sekään ei onnistuisi, lähtöjärjestyksen määräisi perjantain toisten harjoitusten tulosluettelo.

Mahdollista on toki myös se, että lauantaina kyllä sataa mutta ei niin paljon, että aika-ajo jouduttaisiin perumaan. 

C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen pitää Mercedestä ennakkoon suurimpana suosikkina eturivin lähtöruutuihin, mutta mikäli aika-ajo ajetaan vesisateessa, kaikki on mahdollista. Siis aivan kaikki.

– Se voi vaikuttaa jo aika-ajon ensimmäisessä osassa kärjen asetelmiin. Aika-ajossa pitää saada puhdas kierros ajettua heti ensimmäisessä osiossa. Jos siellä muut kuljettajat pyörähtelee tämän puhtaan kierroksen aikana, tulee keltaisia lippuja tai muuta vastaavaa, se saattaa hajottaa koko ajorytmin. Sitä kautta ennakkosuosikitkin saattavat jäädä siihen avausosioon. Se on erittäin vaikea paikka, jos sateella joudutaan aika-ajo viemään läpi, Oikarinen sanoo.

Viikko sitten paalupaikan vei Valtteri Bottas ennen tallikaveriaan Lewis Hamiltonia. Red Bullin sunnuntaina tekemä protesti aiheutti kuitenkin Hamiltonille kolmen lähtöruudun rangaistuksen, ja britti pääsi lopulta matkaan vasta viidennestä lähtöruudusta.

Bottaksen vauhti oli kohdallaan myös tämän perjantain harjoituksissa, mutta hänen autostaan ei otettu irti vielä aivan kaikkea – silläkään uhalla, että harjoitusten tulosluettelo voi siis ainakin teoriassa olla vielä yhtä kuin sunnuntain lähtöjärjestys. 

– Viime viikon kisa oli pieni katastrofi Mersulle, vaikka sieltä voitto tulikin. Auton luotettavuus ei ollut hyvällä tasolla, ja siellä etsittiin nyt enemmän luotettavuutta kuin parasta vauhtia.

Oikarisen arviot voit katso kokonaisuudessaan jutun yläreunassa olevalta videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja