Miehet etsivät kadonnutta vihkisormusta metallinpaljastimella – löysivät 100 000 punnan arvoisen aarteen: "En voi uskoa tätä todeksi!"

Kadonnutta vihkisormusta metallinpaljastimien avulla etsineet miehet löysivät maasta 100 000 punnan arvosta 500 vuotta vanhoja kultakolikoita. Tapauksesta kertoo muun muassa Independent-sivusto.

Paul Raynard ja Michael Gwynne olivat lomalla maatilan omistavan ystävänsä luona Ballycastlessa Pohjois-Irlannissa, kun ystävä pyysi heitä etsimään hänen kadonneen vihkisormuksensa. Hän oli pudottanut sormuksen jollekin omistamistaan pelloista.

84 vanhaa kultakolikkoa

Miehillä oli etsintätöissä apunaan metallinpaljastimet. Ensin heidän haaviinsa jäi viiden pennyn kolikko ja hevosenkenkä. 

Sormusta ei löytynyt, mutta Paul, 44, löysi yhteensä 84 maahan kätkettyä vanhaa kultakolikkoa.

Löytäjä vapisi onnesta

Kahden lapsen isä Paul kertoo The Sun -sivustolle löydön herättämistä tunteista. Hän oli rynnännyt innoissaan kertomaan aarteesta Michaelille.

– Tämä on hetki, jota olemme odottaneet koko elämämme! hän riemuitsi ystävälleen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Se tuntui upealta! Kuin olisi katsonut lottoriviä ja tajunnut voittaneensa pääpalkinnon!

– Vapisin. En voi uskoa tätä todeksi vieläkään!

Kolikot ovat tällä hetkellä arvioitavina Ulsterin museossa. Paul kertoo asiantuntijoiden sanoneen hänelle, että kolikkolöydöksen arvo voi olla yli 100 000 puntaa, noin 116 000 euroa. Jotkut kolikoista ovat peräisin 1500-luvun alusta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja