C-hepatiittia sairastava mies käytti törkeästi hyväkseen 13-vuotiasta tyttöä – jatkoi lapsen painostamista yhdyntöihin vielä poliisitutkinnan alettuakin

Helsingin hovioikeus on tuominnut vuonna 1983 syntyneen miehen kahden ja puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Teot tapahtuivat Itä-Helsingissä syksyn ja loppuvuoden 2016 aikana. Hovioikeuden mukaan mies oli neljä kertaa sukupuoliyhteydessä tekohetkellä 13-vuotiaan tytön kanssa. Mies itse oli tuolloin 33-vuotias.

Miehelle tyttö oli ilmoittanut iäkseen 16 vuotta. Oikeuden mukaan miehen olisi tytön ulkoisesta olemuksesta, käyttäytymisestä ja tapaamisolosuhteista päätellä, että tämä on nuorempi kuin oli iäkseen ilmoittanut.

Yhdynnät olivat myös suojaamattomia, vaikka tyttö oli pyytänyt miestä käyttämään kondomia. Mies sairasti c-hepatiittia, mutta tästä hän kertoi tytölle vasta kolmannen yhdyntäkerran jälkeen.

"Merkittävää piittaamattomuutta"

Hovioikeuden mukaan yhdynnät ovat syksyn 2016 aikana jatkuneet siitä huolimatta, että rikosprosessi on tullut vireille ja miestä on kuulusteltu rikoksesta epäiltynä ja asianomistajan äiti on kieltänyt miestä tapaamasta tytärtään.

Hovioikeuden mukaan mies oli käyttänyt hyväkseen sitä, että tyttö oli ihastunut häneen ja mies oli myös painostanut tätä muun muassa valehtelemaan yhdyntöjen määrästä.

– Edellä mainitut seikat ilmentävät miehessä merkittävää piittaamattomuutta ja siten lisäävät hänen syyllisyyttään. Näin ollen hovioikeus katsoo oikeudenmukaiseksi rangaistukseksi 2 vuotta 6 kuukautta vankeutta.

Kärsimyskorvauksia mies joutuu maksamaan 12 000 euroa.

MTV Uutiset ei julkaisen tuomitun nimeä uhrin suojelemiseksi.

Tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja