Mainos

Miehen raiskaustuomio lieveni pakottamiseksi sukupuoliyhteyteen – "Väkivalta on ollut lajissaan vähäistä"

Hovioikeus lievensi 33-vuotiaan miehen tuomion raiskauksesta pakottamiseksi sukupuoliyhteyteen.

Mies oli vappuna 2014 tavannut työtuttunsa Levillä ja he olivat siirtyneet miehen asunnolle, jossa mies ja nainen olivat samassa sängyssä halailleet ja suudelleet. Nainen oli kuitenkin ilmoittanut, ettei halua seksuaalista kanssakäymistä, minkä mies oli kertonut sopivan hänelle.

Uhri oli ollut voimakkaassa humalassa. Tämän nukahdettua miehen viereen oli mies riisunut naiselta housut ja levittänyt tämän jalat tarttuen reisistä kiinni. Sen jälkeen hän oli nuollut ja työntänyt sormensa naisen emättimeen. Tekoon havahtunut nainen oli työntänyt miehen jalallaan pois, sulkenut jalkansa ja kääntynyt kyljelleen, nukahtaen uudelleen. Mies jäi nukkumaan lattialle.

Mies ei naisen mukaan myöntänyt tietävänsä seuraavana päivänä asiasta mitään. Nainen ilmoitti asiasta poliisille päästyään kotiinsa. Tapahtuman jälkeen hän oli saanut paniikkikohtauksia, hänellä oli ollut univaikeuksia ja hän kertoi joutuneensa muuttamaan tapahtuneen vuosi Helsinkiin.

Hovioikeus katsoi, ettei kyseessä ollut raiskaus.

– (Miehen) käyttämä väkivalta on seksuaalirikoksen kysymyksessä ollen ollut lajissaan vähäistä ja teko on päättynyt ** (asianomistaja) verrattain vähäiseen vastusteluun. Huolimatta siitä, että ** on teon alkaessa nukkunut, hovioikeus katsoo toisin kuin käräjäoikeus, että raiskaus on sekä väkivallan vähäisyys että muut edellä todetut rikokseen liittyvät seikat huomioon ottaen kokonaisuutena arvostellen tehty lieventävien asianhaarojen vallitessa, Rovaniemen hovioikeus katsoi torstaina antamassaan päätöksessä.

Mies sai 10 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Lapin käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut miehen 1 vuoden 2 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Miehen naiselle maksettavaksi määrättyjä korvauksia ei alennettu, joten hänen maksettavakseen tuli 2850 euroa kivusta, särystä ja siihen verrattavasta muusta tilapäisestä haitasta sekä kärsimyksestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.