Miehen koira varastettiin hänen piipahtaessaan kaupassa – oli pian myynnissä netissä

Koiranomistaja joutui keskelle painajaista uudenvuodenaattona 2022, kun hänen koiransa varastettiin iltapäivällä kesken kauppareissun. Pian nuorta labradorinnoutajaa jo myytiin verkossa.

Oikeudessa mies kuvaili tapausta järkyttäväksi kokemukseksi, jota hän ei varmaan ikinä unohda. Mies oli käväissyt kaupassa vain muutaman minuutin ostamassa maitoa ja jättänyt koiransa kiinni kaupan edustalle. Poistuttuaan kaupasta hän kuitenkin huomasi koiransa kadonneen.

Mies kertoi huutaneensa koiraansa nimeltä ja menneensä shokkiin. Hän palasi kauppaan ja pyysi vartijaa tarkistamaan valvontakamerasta, näkyisikö koiran katoaminen siitä. Kameratallenteesta näkyikin, miten eräs seurue oli ottanut koiran autoonsa.

Näki tuntemattoman ulkoiluttamassa koiraansa

Ilman puhelinta kauppaan mennyt mies kiirehti kotiinsa soittamaan poliisille. 

Hän kertoi oikeudessa, että poliisi oli sanonut hänelle, ettei asialle juuri sillä hetkellä voida tehdä oikein mitään.

– [Mies] piti outona, että koiraa pidetään laissa esineenä, kun se kuitenkin on elävä olento ja rakas ja tärkeä perheenjäsen, tuomiossa kuvaillaan.

Koirastaan huolissaan ollut mies oli pyytänyt kaveriaan, jolla oli paljon Facebook-ystäviä, laittamaan asiasta ilmoituksen sosiaaliseen mediaan. Pian koirasta saatiin havainto ja ilmeni, että siitä oli myös tehty myynti-ilmoitus 1800 euron hintaan. Lisäksi mies sai pian puhelun, jossa koira kerrottiin nähdyn läheisen talon luona.

Mies meni ilmoitetulle paikalle ja näkikin pian tuntemattoman miehen ulkoiluttamassa hänen koiraansa. Mies soitti uudelleen poliisille ja saapuneen partion kanssa hän kävi hakemassa koiransa takaisin.

Vaikka koira saatiin kotiin jo samana iltana, kertoi mies tapauksen järkyttäneen syvästi häntä ja hänen silloista tyttöystäväänsä.

Ehdotonta vankeutta

Koiran vienyt mies tunnusti esitutkinnassa ottaneensa koiran kaupan edestä ystäviensä pyynnöstä. Tarkoitus oli myydä koira eteenpäin niin, että mies saisi ainakin osan myynnillä saatavista rahoista. Mies oli vapautunut vankilasta vain noin paria kuukautta ennen tekoa.

Koiran alkuperäiseksi ostoarvoksi kerrottiin 700 euroa. Oikeus kuitenkin otti huomioon teon arvioinnissa sen, että koira ei ole mikä tahansa esine.

– Kysymys on elävästä eläimestä ja lemmikkieläimestä, mikä lisää teon vahingollisuutta, oikeus arvioi.

Vuonna 2003 syntynyt mies tuomittiin varkauden lisäksi paria päivää aiemmin tehdystä ajo-oikeudettomana tehdystä huumerattijuopumuksesta. Hän sai teoista 45 päivän vankeustuomion. Miehen aiemman rikollisuuden takia tuomio annettiin ehdottomana. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Katso lopuksi videolta Masin onnellinen tarina: uutenavuotena karannut pieni koira löytyi 34 tunnin jälkeen.

Pieni Masi-koira karkasi uutenavuotena – MTV seurasi, kun pikkuinen löytyi 34 tunnin jälkeen 3:17

Lue myös:

    Uusimmat