Pitbull katosi Espoossa kaupan pihasta 10 minuutissa: "Panta, hihna ja koira hävisivät" – poliisilla on valvontakameran kuvaa koiran vieneestä

0:37
Hanna jätti koiransa kaupan pihaan. Kauppareissun jälkeen koira oli kadonnut.

Kadonnut pitbull on kotoisin Espanjasta, josta se kuljetettiin Helsingin Länsisatamaan.

Länsisatamassa vastassa oli Hanna Huuriainen puolisoineen. He olivat saapuneet Helsinkiin Rovanimeltä, joten edessä oli pitkä ajomatka.

Evästä ja juotavaa tuoreet koiranomistajat hakivat Espoon Kilon Alepasta viime viikon maanantaina (18.1.) noin kello 22.45. Pitbull laitettiin narulla kiinni kaupan pihaan. Kauppareissun jälkeen koiraa ei enää näkynyt.

– Puhelutiedoista on pääteltävissä, että 10–15 minuutissa koira oli kadonnut, Hanna Huuriainen sanoo.

Varsin nopeasti koiran omistajille selvisi, ettei koira ollut karannut.

– Koiran hihna oli kierretty useaan kertaan ja lukittu lenkillä. Jos koira olisi riuhtonut itsensä irti, olisi jotain jäänyt jäljelle. Mutta panta, hihna ja koira hävisivät.

Kateissa olevan koiran nimeä Huuriainen ei halua paljastaa, sillä mahdollinen varas voisi käyttää tietoa hyväkseen. Kadonnut pitbull on 2-vuotias leikattu uros.

"Ensimmäinen fiilis oli paniikki"

Kadonnutta koiraa alettiin etsiä välittömästi.

– Ensimmäinen fiilis oli paniikki, kun ei tiedetty mitä oli tapahtunut. Kierrettiin lähiympäristöä ja kyseltiin, onko joku nähnyt? Kello oli aika paljon. Kiertelimme myös autolla.

Koiraa ei kuitenkaan näkynyt, eikä kuulunut. Yöllä Hanna kirjoitti Facebookin Puskaradio Espoo -ryhmään katoamisilmoituksen.

Aamulla vuorossa oli rikosilmoitus.

– Soitimme löytöeläintalot läpi. Koiraa on myös etsitty Lemmikkietsijät-vapaaehtoisyhdistyksen jäljityskoirien avulla. Järjestö on ollut tosi hieno tuki muutenkin.

"Meillä on yksi henkilö tiedossa"

Rikosilmoituksen teko on mitä ilmeisemmin myös tuottanut tulosta.

– Tällä hetkellä meillä on yksi henkilö tiedossa, joka on vienyt koiran. Meillä on valvontakameramateriaalia henkilöstä, joka poistuu koiran kanssa. Toistaiseksi meillä ei ole tämän henkilön nimeä, kertoo rikosylikonstaapeli Juuso Siren.

– Olemme pyytäneet lähettämään vihjeitä, jos joku havaitsee Kilo-Leppävaara-alueella henkilön, jolla ei ole aiemmin ollut koiraa.

Valvontakamerakuvaa ei ole vielä julkaistu, mutta asia on "harkinnassa".

Sirenin mukaan koirien anastaminen on "todella harvinaista".

– Koirat ovat niin helposti yksilöitävissä. Koirat tottelevat nimeä ja reagoivat omistajaan tietyllä tavalla. En voi sanoa, että tällainen olisi meidän alueella yleistä.

"Ei tälläistä olisi pitänyt päästä tapahtumaan"

Hanna Huuriainen on toiveikas koiran löytymisen suhteen, vaikka nyt päällimmäinen tunne onkin suru.

– Ei tällaista olisi pitänyt päästä tapahtumaan. Ei olisi pitänyt jättää koiraa kaupan eteen, mutta ei käynyt mielessäkään, että joku vain nappaisi sen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja