Microsoft uudistaa Officen ilmeen – Word, Excel, PowerPoint ja Outlook saavat muutoksia

Microsoft on tiedottanut uudistavansa Office-ohjelmistonsa ilmettä muun muassa päivitetyillä kuvakkeilla, kertoo The Verge. Kasvojen kohotuksen saavat niin Word, Excel, PowerPoint kuin Outlook-sähköpostikin.

Yksinkertaistettu valintanauha

Microsoft päivittää Office-ohjelmistonsa tehtävänauhaa, jonka avulla dokumenttien muokkaaminen käy toivon mukaan entistä helpommin. Uudistettu tehtävänauha helpottaa myös yhteistyön tekemistä esimerkiksi yritysten työntekijöiden kesken. Perinteinen kolmirivinen laajennettu nauha on sekin yhä saatavilla.

Uusi valintanauha tulee testiin valituilla käyttäjillä lähivuorokausien aikana. Ensin sitä voidaan odottaa Wordin selainversioon. Laajempi jakelu Outlookissa alkaa tämän hetken tiedon mukaan heinäkuussa.

Päivitetyt kuvakkeet

Office-ohjelmistojen ja Outlookin toimintaikonit päivittyvät nekin uusilla väreillä ja nykyaikaistetulla ulkonäöllä. Lisäksi ne mukautuvat jatkossa näytön kokoon ja näyttävät Microsoftin lupausten mukaan tarkkarajaisilta ja selkeiltä kuvaruudusta riippumatta.

Ikonit päivittyvät nekin ensin Wordin selainversiossa, minkä jälkeen Office Insider -ohjelmaan kuuluvat saavat uudet kuvakkeet kokeiluun myöhemmin kesäkuussa. Laajempi julkaisu Outlookissa tapahtuu Windowsilla heinäkuussa Mac-käyttäjien joutuessa odottelemaan elokuuhun.

Pätevämpi haku

Kaikki Office-ohjelmistot kattava hakutoiminto uudistuu puolestaan kattamaan myös käskyjä, kontaktitietoja ja sisältöjä. Lisäksi kursorin hakukenttään asettamalla käyttäjälle tarjotaan tekoälyn muodostamia ehdotuksia jo ennen kuin hakua on ehditty aloittaakaan.

Uusi haku on jo saatavilla osalle Office 365:n yrityskäyttäjistä ja sen laajempi julkaisu tapahtuu elokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja