Microsoft Office jää historiaan, tässä on sen uusi nimi – palvelulla yli miljardi käyttäjää

Maailman käytetyin toimisto-ohjelmistopaketti kokee suurimman brändiuudistuksensa 30 vuoteen. Samalla muuttuu ikoninen nimi.

Microsoft brändää ikonisen Officen pian Microsoft 365:ksi. Word, PowerPoint ja Excel eivät ole menossa minnekään, mutta Office-nimestä luovutaan.

Mikäli Microsoft 365 kuulostaa tutulta, johtuu se siitä, että yhtiö otti nimen käyttöön kuukausittain laskutettavissa tilauksissa jo pari vuotta sitten. Nyt Office korvautuu Microsoft 365:llä yhä useammalla käyttäjällä.

Office häivytetään Microsoftin tuotekatalogista vähitellen. Office.com-verkkosivusto vaihtaa nimensä marraskuussa, ja mobiilisovelluksissa muutos nähdään tammikuussa. Microsoft on ilmoittanut uudistavansa samalla toimistosovellustensa ilmeen ja ottavansa käyttöön palvelun uuden logon.

Toistaiseksi Office-nimi säilyy kertaostoksena hankittavan paketin nimenä. Office 2021 on edelleen ostettavissa ilman kuukausitilausta, mutta uusia ominaisuuksia palveluun ei enää tuoda. Vanhaan Office-nimeen voi törmätä jatkossa myös joissain yritystilauksissa.

Yli miljardi ihmistä käyttää jotakin Officeen kuuluvaa tuotetta tai palvelua. Microsoftin toimisto-ohjelmien markkinaosuus oli viime vuonna noin 48 prosenttia. Google ei ole kaukana takana reilun 46 prosentin siivullaan.

Lue myös:

    Uusimmat