Gmail menee uusiksi – tällaisia toivottuja parannuksia on luvassa

6:35

Useat teknologiajulkaisut ovat kertoneet Googlen uudistavan suosittua sähköpostipalveluaan Gmailia. Gmailin verkkoversio saa päivityksen myötä uuden ulkoasun sekä monia toivottuja ominaisuuksia.

Mitkä olivat viime vuoden kiinnostavimmat Google-haut? Katso vastaus yllä olevalta videolta!

Google on vahvistanut tekevänsä suuria muutoksia suosittuun sähköpostipalveluunsa Gmailiin. Muutokset koskevat Gmailin selainversiota sekä yrityskäyttäjien G Suitea.

Googlen The Vergelle antaman lausunnon mukaan päivitykset ovat vielä luonnostasolla, eikä niiden jakelusta ole vielä tarkempaa tietoa.

Se, miten Gmail tulee muuttumaan, on kuitenkin jo paljastunut. Muutokset koskevat sekä sähköpostipalvelun ulkonäköä, mutta samalla käyttäjät saavat myös monia hyödyllisiä ominaisuuksia.

Uusi, tärkeä sivupalkki

Googlen uudistuksien myötä Gmailiin tulee uusi sivupalkki, josta on suora yhteys yhdellä klikkauksella Google Calendariin, yhtiön kalenteripalveluun. Ominaisuus on samanlainen kuin Microsoftin Outlook-sähköpostipalvelussa.

Sivupalkista pääsee myös Googlen Keep-muistiinpanosovellukseen sekä Task-tehtäväsovellukseen, josta on tulossa päivitetty versio.

Uusi sivupalkki lienee käyttjille hyödyllisin ulkoasun muutos. Gmail saa myös Googlen muista tuotteista tutun Material design -tyylin, pyöreämmät kuvakkeet sekä selkeämmän ulkoasun.

Torkku ja "älykkäät vastaukset"

Uusiin ominaisuuksiin lukeutuu torkutusnappi, jota painamalla valitut sähköpostit ilmaantuvat saapuneet-kansioon valittuna aikana, esimerkiksi tunteja tai päiviä myöhemmin. Techcrunch kirjoittaa, että ominaisuus on loistava saapuneet-laatikon pudistamiseen, jos tiettyyn sähköpostiin ei pysty vastaamaan välittömästi.

Uudistuksia ovat myös jo aiemmin Gmail-sovelluksessa esitellyt Smart Replies -automaattivastaukset sekä offline-tuki, kun verkkoyhteyttä ei ole. Testissä on lisäksi ominaisuus, jonka avulla viestejä voisi tallentaa offline-käyttöä varten.

Lähteet: TechCrunch 1&2, The Verge, Androidauthority

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja