Mainos

Microsoft Explorerissa käyttäjän tiedostoja uhkaava virhe

Microsoftin Internet-ohjelmasta on löytynyt virhe, joka mahdollistaa pahimmillaan www-sivujen käyttäjien omien tiedostojen hävittämisen.

Microsoft on jo luonut korjaavan ohjelmistokoodin Internet Explorer 3.0 ja 3.01 -selainten englanninkielistä versiota varten. Vastaava koodi pyritään löytämään suomenkieliseen versioon mahdollisimman pikaisesti, kerrotaan Microsoftilta. Microsoftin tietämän mukaan turvallisuusriskistä ei ollut ainakaan tähän päivään mennessä tullut asiakkaille ongelmia.

Internet-ohjelman turvallisuusriski syntyy, jos käyttäjä napsauttaa linkkiä, joka osoittaa lnk-tiedostoon (Windowsin pikakuvake) tai url-tiedostoon. Tämä voi käynnistää jonkin ohjelman käyttäjän tietokoneessa, mikäli valittu tiedosto viittaa johonkin käyttäjän tietokoneessa olevaan tiedostoon. Linkin luojan täytyy siis tietää ohjelmatiedoston tarkka nimi ja sijainti käyttäjän tietokoneen kiintolevyllä.

Englanninkielisen version korjaavan ohjelmistokoodin voi käydä tallentamassa osoitteesta http://www.microsoft.com/ie. Tieto suomenkielisen version korjaavasta ohjelmistokoodista tulee Microsoftin suomenkieliselle kotisivulle heti kun koodi löytyy.

Ongelman havaitsi Worcesterin polyteknisen instituutin opiskelija Massachussetsissa Yhdysvalloissa. Microsoftin Internet Explorerilla on maailmassa miljoonia käyttäjiä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.