Mick Schumacherilta komea kunnianosoitus isälleen: "Kiva, että kaikki voivat nähdä sen taas"

Mick Schumacherin nousu F1-kuljettajaksi tarkoittaa samalla sitä, että lajin tv-lähetyksiin ja muihin virallisiin yhteyksiin palaa tuttu kirjainyhdistelmä.

Schumacherista, 21, on käytetty tähän saakka lyhennettä SCH, mutta kun hän nyt debytoi F1-sarjassa, lyhenne muuttuu muotoon MSC. Monille lajin seuraajille tämä uusi lyhenne on tuttu Mick Schumacherin isän, Michael Schumacherin uralta.

Vuonna 1991 F1:ssä debytoineesta isä-Schumacherista käytettiin alkuun niin ikään lyhennettä SCH, mutta se muuttui muotoon MSC, kun pikkuveli Ralf Schumacher nousi ykkösiin kaudella 1997. MSC-lyhenteellä Michael Schumacher saavutti valtaosan meriiteistään.

– Halusin MSC:n. Minulla on siihen tunteikas side. On kiva, että kaikki voivat nähdä sen taas, Mick Schumacher sanoi Racefans-sivuston mukaan lauantaipäivän päätteeksi.

Lauantai oli Schumacherille ensimmäinen kunnon päivä F1-kuljettajana. Hän sai toki ajaa jo perjantaina aamupäivällä, mutta kierrokset jäivät tuolloin vähiin (15) vaihdelaatikkovian vuoksi. Lauantaina iltapäivällä Schumacher kiersi Bahrainin radan 88 kertaa.

– Opin valtavan määrän uusia asioita, jotka kaikki olivat positiivisia. Sain uuden näkökulman F1:een ja ymmärryksen siitä, minkälaista ajaminen radalla on.

– F1-auton ajaminen täällä on todella hauskaa. On uskomatonta, miten nopea se on. Voin hyökätä kovasti ja luottaa takapäähän sekä tuntea pidon vaihtelut eri säädöillä. On paljon työkaluja, joiden avulla voi parantaa ajamistaan, mikä on mielestäni positiivista. F2:ssa ei ollut käytännössä mitään, mitä muuttaa.

Schumacher, hänen tallikaverinsa Nikita Mazepin ja AlphaTaurin Yuki Tsunoda joutuvat opettelemaan F1-auton metkut huomattavasti lyhyemmässä ajassa kuin tulokkaat ennen heitä. Testipäiviä on käytössä vain kolme, ja kahden viikon kuluttua ajetaan jo kilpaa.

– Odotan innolla, että pääsen sunnuntaina taas ajamaan. Kilpailu ei voi tulla vastaan liian nopeasti. Odotan innolla koko kautta. Haluaisin ajaa joka päivä. Voisin ajaa tähän päälle vielä kahdeksan päivää ja mennä siitä suoraan kilpailuviikonloppuun, Schumacher hehkutti.

Lue myös:

    Uusimmat