Uudelle Schumacherille varoituksen sanoja: ”Pelkkä sukunimi ei riitä”

Nimensä takia ylimääräisiä paineita kilpa-ajourallaan kohdannut F1-kuski Carlos Sainz ilmoittaa, ettei pelkkä sukunimi takaa Mick Schumacherille paikkaa Formula ykkösiin.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Schumacher voitti tänä vuonna Formula 3:n eurosarjan mestaruuden. Ensi vuonna hän ajaa todennäköisesti Formula 2-sarjassa.

Schumacherin nousua Formula ykkösiin on pidetty vain ajan kysymyksenä, mutta Sainz ei pidä asiaa ollenkaan niin varmana.

– Nimi Schumacher voi avata ovia, mutta jos hän ei voita (F2-sarjassa), ei hän tule koskaan pääsemään Formula ykkösiin, Sainz kertoi F1i-sivuston mukaan.

Kaksinkertaisen rallin maailmanmestarin poikana Sainz tietää mistä puhuu. Kuuluisan nimensä takia hän joutui nuorena kovaan paineeseen.

Isän menestyksen takia odotukset olivat todella kovat ja eteenpäin Sainz pääsikin vain menestymällä pienemmissä luokissa.

Sainz näkee Schumacherin olleen vastaavassa tilanteessa.

– Alussa paine on valtava. Kaikki vanhemmat ovat kertoneet lapsilleen, että Mick Schumacherin päihittäminen olisi hienoa. 

Formula ykkösissä aloittaa ensi kaudella kaksi nuorta brittilupausta. George Russell kisaa Williamsilla ja Lando Norris McLarenilla Sainzin tallikaverina.

Nuorten esiinmarssi saa paljon huomiota. Sainz muistuttaa, ettei hän itsekään ole kovinkaan vanha.

– Olen hyvin iloinen, että George Russellin ja Lando Norrisin kaltaiset kaverit saavat tilaisuuden päästä kisaamaan näillä autoilla. Olen itsekin vasta 24-vuotias, mutta tämä on jo viides kauteni F1:ssä. Se on hullua.

Sainz odottaa kilpailua keltanokkia vastaan innolla.

– Kokemus on tärkeää, joten on mielenkiintoista nähdä vanhojen kettujen kisaavan nuoria jätkiä vastaan.


Lue myös:

    Uusimmat