Kimi Räikkönen pohtii F1-uransa jatkoa: "Epäilen, ettei sillä ole mitään merkitystä"

Kimi Räikköselle on hyvät ja huonot F1-kaudet erottuvat lähinnä siinä, että huonot tuntuvat aina pidemmiltä. Sen enempää hän ei anna menestyksen vaikuttaa jatkopäätöksiinsä.

Räikkösen iässä jokainen kausi tarkoittaa jatkoa koskeviin kysymyksiin vastaamista. Ensi syksynä 42 vuotta täyttävänä hän saa nyt miettiä, lähteekö hän mukaan, kun säännöt muuttavat ensi kauden autoja.

Alfa Romeon tämän kauden suoritukset eivät hänen mukaansa juuri vaikuta jatkopäätökseen.

– Epäilen, ettei sillä ole mitään merkitystä siihen, mitä ensi vuonna tapahtuu, mutta tietysti mitä paremmin suoriudumme, niin sitä hauskempaa se on. Ei vain meille kuljettajille, vaan koko tiimille. Kaikki ovat sitä iloisempia, mitä paremmin onnistumme, Räikkönen pohtii.

Viime kausi oli Alfa Romeolle erittäin vaikea, mikä johtui pitkälti Ferrarin epäonnistuneesta moottorista. Räikkönen tokaisee, ettei Ferrari nyt ainakaan huonompaa moottoria antaisi asentaa autoon, joten kaiketi parempaa on luvassa.

Tekeminen jatkuu kuitenkin Räikkösen mukaan samana, oli kausi sitten hyvä tai huono. Tunnelma vain muuttuu.

– Vuodet, joina et ole siellä, missä tahtoisivat, ovat pitkiä vuosia. Se ei ole niin hauskaa, ja sen näkee kaikkien kasvoilta.

– Miten tahansa me sijoitumme ensimmäisessä kisassa, me jatkamme töitä ja kehitämme. Toivottavasti yllämme säännöllisesti sinne, missä haluamme olla, ja pystymme haastamaan pisteistä. Se ei tule kuitenkaan olemaan helppoa, Räikkönen arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat