Mick Schumacher kertoi ensi kauden tavoitteensa: "Se on kuin voitto"

Mick Schumacherille F1-sopimus, Hamiltonille korvaaja kilpailevasta tallista – asiantuntija avaa uusimpia F1-käänteitä 7:00
Videolla Mick Schumacherin F1-sopimuksen analyysiä MTV Uutiset Livessä.

Formula 1:n seitsenkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin poika Mick debytoi tulevalla kaudella autourheilun kuninkuusluokassa, ajamalla yhdysvaltalaisen Haas-tallin riveissä.

Isänsä pojalta ja päättyneen kauden F2-mestarilta odotetaan totta kai paljon, mutta 21-vuotias Mick tietää realiteetit: jo aika-ajojen toiseen osioon eli 15 parhaan joukkoon yltäminen olisi hänelle ja tallillekin sopiva saavutus.

Kuluneella kaudella Haasin autoja nähtiin harvakseltaan aika-ajojen kakkossessiossa: sekä Kevin Magnussen että Romain Grosjean pääsivät avausosiosta jatkoon kolme kertaa.

–  Minulle kakkossessio on se tavoite. Siihen on vaikea yltää, mutta kun sen teemme, se on kuin voitto meille, Mick Schumacher kertoo GP Fans -sivuston mukaan.

–  Siinä on paitsi motivaation lähdettä meille, myös sitä, että näytämme maailmalle taistelevamme aina ja että teemme aina parhaamme. Ja jos saavutat tavoitteesi, voit olla tyytyväinen. Ja jos saavutat enemmän, olet onnesi kukkuloilla. Ja jos taas alitat odotuksesi, silloin tiedät että on tehtävä entistä kovemmin töitä, nuori lupaus filosofoi varsin vaatimattomalta kuulostavien tavoitteiden suhteen.

Nuoren miehen isä saavutti F1:ssä kaiken ja vähän enemmänkin, ja jo tulokaskaudellaan 22-vuotiaana Michael Schumacher säväytti: kuusi kisaa ja jokaisessa niistä kymmenen kärkeen aika-ajoissa sekä kolmesti pisteille. Tuolloin, vuonna 1991, pisteille pääsivät vain kisan kuusi kärkiajajaa.

Lue myös:

    Uusimmat