Mick Schumacher ehti olla jo kovan kritiikin kohteena – yhtäkkiä F1:ssä nähtiin jyrkkä käänne

Video: Charles Leclerc voitti Itävallan GP:n, Valtteri Bottas jäi juuri ja juuri pisteiden ulkopuolelle

Michael Schumacherin poika Mick Schumacher on F1:ssä jatkuvasti tiukan seurannan kohteena, perhetaustaansa liittyen. Schumacher on kokenut tällä kaudella jyrkän käänteen.

23-vuotias Schumacher sai alkuvuodesta uuden tallikaverin, kun Haas erotti Nikita Mazepinin Venäjän brutaalien sotatoimien takia. Hänen tilalleen saapui Kevin Magnussen.

Alkukaudella Mangussen oli se, joka toi menestystä Haasille. Sen sijaan Schumacherilla riitti vaikeuksia.

Saksalainen päätyi kovan kritiikin kohteeksi, kun hän teki kohtalokkaita ajovirheitä niin Saudi-Arabiassa kuin Monacossa. Autojen romutukset saivat Haasin tallipäällikön Günther Steinerin kierroksille. Steiner kritisoikin julkisesti Schumacheria tämän tarpeettomista kolareista.

Yhtäkkiä eteen tuli käänne. Schumacher nousi ensimmäistä kertaa pisteille Britannian GP:ssä, kun hän oli kahdeksas.

Viikko tästä ja Schumacher säkenöi Itävallassa, missä hän ylsi kuudenneksi. Saksalainen valittiin myös päivän kuljettajaksi.

– Mick Schumacher on mielenkiintoinen tapaus, ex-F1-kuski ja nykyinen kommentaattori Martin Brundle mietti Sky Sportsin kolumnissaan.

– Kanadaan asti tuntui siltä, että hän on ihan kelpo kuljettaja, joka on ehkä hieman liian kiltti, ja joka romuttaa autojaan.

– Ei ole epäselvää siitä, etteikö hän olisi ollut paineiden alla tallipäällikkö Steinerin kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen. Yhtäkkiä hän ikään kuin heräsi henkiin ja yhtäkkiä hän näyttää paljon itsevarmemmalta. Nyt hänen luonnollinen lahjakkuutensa tulee esille, Brundle pohti.

– Kuten missä tahansa muussa huippu-urheilusarjassa, kyse on pitkälti omasta päästä, Brundle sanoi Schumacherin jyrkkään käänteeseen liittyen.

Schumacher ansaitsi kehuja muun muassa Itävallan GP:n sprinttikilpailun taistelusta, jota hän kävi Mercedeksen Lewis Hamiltonia vastaan. F1:n seitsenkertainen maailmanmestari ei meinannut päästä millään Schumacherin ohitse.

Haasin tallipäällikkö Steiner toivoo, että nykyinen puhuri kantaa myös loppukauden kisoihin.

– Toivottavasti hän yhä parantaa tästä, koska talli tarvitsee sitä. Meidän pitää päästä pisteille, Steiner heitti.

Lue myös:

    Uusimmat