Mainos

Michel piilotti työntekijänsä terroristiveljiltä: "Tarjosin heille kahviakin"

Painotalon pitäjä Michel Catalanon perjantaiaamu muuttui tavallisesta hyvin epätavalliseksi, kun Kouachin veljekset saapuivat hänen liikkeensä ovelle.

– En aluksi tajunnut, että kyseessä ovat he, sitten näin Kalashnikov-kiväärin ja raketinheittimen,Catalano, 47, kertoi AFP:lle.

Kaksi päivää aiemmin Kouachit olivat iskeneet Pariisissa satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen ja tappaneet 12 ihmistä. Nyt he olivat pakomatkalla Dammartin-en-Goelen kylässä pohjoiseen Pariisista.

Catalano toimi vaistonvaraisesti. Hänen ensimmäisenä ajatuksenaan oli piilottaa alaisensa, graafinen suunnittelija Lilian Lepere, 26, terroristeilta. Lepere piiloutui keittiön lavuaarin alle ja Catalano käveli ovelle veljeksiä vastaan.

– Yritin puhua heille hitaasti, jotta Lilianilla olisi aikaa piiloutua. Tarjosin heille kahviakin ja huomasin, että toinen heistä oli haavoittunut kaulastaan. Tarjouduin auttamaan. Ainoana ajatuksenani oli, etteivät he löytäisi Liliania.

Catalanon yllätykseksi veljekset säästivät hänen henkensä. Heillä ei miehen mukaan ilmeisesti ollut aikeita ottaa panttivankeja.

Lepere lähetti samaan aikaa tekstiviestejä Kouachia jahdanneille poliiseille. Muutamaa tuntia myöhemmin veljekset ryntäsivät ulos piilopaikastaan samassa Dammartin-en-Goelen kylässä, ja poliisi ampui heitä kohti ampuneen kaksikon.

– En ole sankari, Catalano sanoi.

Moni Ranskassa on eri mieltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.