F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Michael Schumacherin tilanteesta lohduttomia arvioita – "He odottivat liian pitkään"

4:10
Mika Salo kertoo Michael Schumacher -muistoistaan: "Tinkimättömyys oli jotain ihan käsittämätöntä"

F1:n seitsenkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin tilanne on ollut täysi mysteeri siitä lähtien, kun hän loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa. Schumacherista julkaistiin vasta dokumentti, jossa haastateltiin lääkäreitä ja neurologeja. 

Schumacher loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa joulukuussa 2013. Alpeilla lasketellessaan Schumacher löi päänsä kiveen, minkä jälkeen hänet kiidätettiin sairaalaan. Siellä hänet vaivutettiin koomaan.

Raporttien mukaan Schumacher heräsi koomasta. Siinä kaikki. Sen tarkempia tietoja ei ole kerrottu julkisuuteen.

Schumacherin perhe on pitänyt F1-mestarin tilan salaisuutena. Hänen luonaan vierailleet henkilöt ovat olleet vaitonaisia saksalaismestarin nykytilanteesta.

Ranskalainen televisiokanava RMC Story päätti kuitenkin tutkia asiaa. Kanava haastatteli muun muassa neurologi Erich Riedereriä, jonka mukaan Schumacherille tehty aivoleikkaus saatettiin tehdä aivan liian myöhään.

– Aivojen suhteen on reagoitava välittömästi. Näen, että he odottivat liian pitkään sitä, että tilanne olisi jotenkin helpottunut. Koska jos antaa ajan kulua, aivot alkavat tuhoutua, Riederer totesi dokumentissa.

Riedererin mukaan Schumacher on hyvin todennäköisesti vegetatiivisessa tilassa.

– Se tarkoittaa sitä, että hän on hereillä, mutta hän ei reagoi. Hän hengittää, hänen sydämensä lyö, hän pystyy todennäköisesti nousemaan ylös ja hän pystyy ottamaan muutamia askelmia jonkun tukemana. Siinä se. Onko mitenkään mahdollista, että hän palaisi samaan kuntoon, missä hän oli ennen onnettomuutta? En usko.

Aikanaan Schumacherista elämänkerran kirjoittanut Luc Domenjoz antoi tilanteesta kaikista rajuimman näkemyksen.

– Hänen elämänsä saattaa päättyä piakkoin, koska hänen kehonsa on liian heikko, Domenjoz sanoi, viitaten Schumacherin nykytilanteeseen ja siihen, että tämän lihakset ovat hyvin todennäköisesti pahasti surkastuneet.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja