Mainos

Metsäteollisuus: Ei syytä optimismiin

Metsäteollisuus ei näe vielä käännettä parempaan, ja varoittaa katsauksessaan jälleen heikosti vetävästä puukaupasta. Metsäteollisuus ry:n mukaan puukaupan vähäisyys uhkaa jo paperitehtaiden tuotantoa. Lisäksi sahateollisuuden seisokit ovat vaarassa venyä kuukausien mittaisiksi, jos puukauppaan ei saada vauhtia.

Metsäteollisuus on kovistellut metsänomistajia syksyn mittaan useampaan kertaan. Nyt äänenpainot vain voimistuivat, kun järjestö varoitti myös alan tulevien investointien joutuvan vaakalaudalle, jos teollisuus ei saa kotimaista puuta tarpeeksi.

Metsänomistajat ovat katsoneet, että teollisuuden puheet ja teot ovat pahasti ristiriidassa. Metsänomistajien mukaan hinta kertoo teollisuuden puun tarpeesta. He lisäävät puun liikkuvan, kun hinta on oikea. Metsäteollisuuden mukaan se maksaa kuitupuusta edelleen maailman korkeinta hintaa. Myös tukkien kantohinnat ovat korkealla. Lisäksi teollisuus muistuttaa, että tuotanto on tippunut 10-15 prosenttia viimevuotisesta, mutta puukauppa on pudonnut noin puoleen normaalista.

Metsäteollisuuden tuoreen tilannekatsauksen mukaan epävarmuutta aiheuttaa maailmantalouden taantuma, mikä on vähentänyt paperin, kartongin ja muiden tuotteiden kysyntää. Se painaa myös hintoja. Eniten paperiteollisuuden tuotanto on supistunut Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mutta myös Pohjoismaissa tuotantoa on jouduttu rajoittaman vastaamaan vähentynyttä kysyntää. Katsauksen mukaan paperiteollisuudessa markkina heikkenee nyt hieman aikaisempaa lievemmin, mutta puuteollisuudessa alamäki vain kiihtyy. Katsauksen mukaa tilauskirjat ovat niin edelleen tuntuvasti ohuempia kuin normaalisti niin puu- kuin paperiteollisuudessakin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.