Mainos

Metsästäjä pakeni henkensä edestä karhua Ruotsissa – peto törmäsi puuhun, taittoi niskansa ja kuoli

Norjalainen Kent R. Olsen kohtasi metsästysmatkallaan ärhäkän karhun, jota pakoon hän pinkoi henkensä edestä. Miehellä oli onnea matkassa, sillä pakomatkalla karhu ilmeisesti törmäsi puuhun, minkä vuoksi mies sai pitää henkensä, muun muassa SVT Sverigesradio ja Jaktjournalen uutisoivat.

Kent oli koiransa kanssa linnustamassa Ruotsin Taalainmaalla, kun hän havahtui metsämailla majailleeseen karhuun.

Miehen koira juoksi hädissään isäntäänsä kohti karhu vain muutamien metrin päässä itsestään. Täyskasvuinen kontio oli miehen mukaan kiinnostuneempi hänen koirastaan, sillä vaikka mies kuinka yritti, karhu ei huomioinut häntä millään tavoin. Sen sijaan se rynnisti henkensä edestä juoksevan koiran perässä.

Kent heilutteli käsiään ja piti kovaa ääntä säikäyttääkseen karhun, mikä onnistui, muttei toivotulla tavalla. Karhu nimittäin päätti vaihtaa uhriaan ja säntäsi miehen perään.

Ajojahti päättyi puuhun

Puikkelehtimalla puiden väleissä Kentin onnistui pitää välimatka petoon. Miehen kertoman mukaan karhu kuitenkin kuroi välimatkan kiinni ja sai muutamaan otteeseen hipaistua miestä tassuillaan.

Kentin onneksi pahimmilta haavereilta vältyttiin, sillä kesken ajojahdin mies kuuli takaansa tömähdyksen. Taakse vilkaistuaan mies havaitsi karhun maahan lysähtäneenä.

Sen enempää mies ei jäänyt tilannetta ihmettelemään, vaan hän juoksi autoonsa turvaan.

Tilanteesta selvittyään mies otti yhteyttä lääninhallitukseen, jonka henkilöstö löysi karhun kuolleena.

– Ilmeisesti karhu taittoi niskansa törmätessään puuhun, Kent selittää.

Kent oli luonnollisestikin järkyttynyt kokemastaan. Metsästämistä mies ei aio kuitenkaan lopettaa, mutta jatkossa hän lähtee jahtiin yhdessä isänsä kanssa.

– Olin melko varma, että kuolisin, mies toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.