Metsään menee: Valmistaja rakentaa sähköautojen latausverkoston keskelle korpea

Rivian R1T on häkellyttävän suorituskykyinen sähkö-pickup 1:04
Rivian R1T:n asiakastoimitukset käynnistyvät ensi kesänä.

Amerikkalaisvalmistaja haluaa pystyttää sähköautojen latauspisteitä muuallekin kuin pääväylien varsille.

Yhdysvaltalaiselta Rivianilta on tulossa pian aktiivista elämäntapaa viettäville ihmisille suunnattu sähköauto, jolla on määrä pärjätä vähän huonommassakin maastossa.

Rivianilla on kuitenkin mietitty sähköautojen lataamista perinteisen maantieverkoston ulkopuolella ja tultu siihen tulokseen, että monien hyvien ulkoilureittien varrelta voi olla vaikea löytää laturia.

Yhdysvaltalaisvalmistaja onkin nyt ilmoittanut, että se ryhtyy rakentamaan sähköautojen latausverkostoa syrjäisiin ulkoilukohteisiin.

Rivianin perustaja ja toimitusjohtaja RJ Scaringe kertoi TechCrunchin haastattelussa, että verkosto tulee kantamaan nimeä Rivian Adventure Network. Scaringen mukaan tarkoituksena on samalla houkutella ihmisiä sellaisiin paikkoihin, joihin he eivät muuten välttämättä eksyisi.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, salliiko Rivian muiden merkkisten sähköautojen ladata latureistaan.

Rivianin ensimmäiset R1T-mallit on määrä toimittaa asiakkaille kesällä 2021. Myös Rivian Adventure Networkin on määrä avautua ensi vuoden aikana.

Maastolaturiverkostoa on suunnitellut myös Jeep. Sen laturit hyödyntäisivät aurinkoenergiaa, mutta niitä rakennettaisiin vain Kaliforniaan ja Utahiin.

Lähteet: TechCrunch, Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat