Äijämäinen maasturi-ikoni on palannut, mutta vain nimi on ennallaan – uuden Hummerin hihassa on temppu, johon yksikään toinen auto ei kykene

Hummer on nyt sähköauto – katso miltä hämmentävä"rapumoodi"näyttää toiminnassa 5:34
Hummer on nyt sähköauto. Katso videolta, miltä sen hämmentävä "rapumoodi" näyttää toiminnassa.

Yhdysvaltalainen General Motors on esitellyt odotetun GMC Hummer EV -täyssähköauton.

Kuten nimikin velvoittaa, on Hummer EV ikonisen armeijatyylisen maastoauton henkinen perillinen. Auton esikuvan tuotanto päättyi kymmenisen vuotta sitten polttoaineen hinnan ja ihmisten ympäristötietoisuuden kasvaessa, mutta Hummer EV on sen sijaan hintahaarukan kalliimpaan päähän iskevä täyssähköauto.

Yhdysvalloissa erittäin tärkeät lava-autot muuttuvat kilpailijoiden, kuten Rivianin, Fordin ja Teslan mallistoissa sähköisiksi niin kovalla vauhdilla, ettei General Motors voinut viivytellä pidempään, vaan esitteli auton jo nyt, vaikka se tuleekin tuotantoon vasta ensi vuoden lopulla.

Hummer EV on erittäin suorituskykyinen avolavamalli, joka tulee kilpailemaan ostajista muun muassa Tesla Cybertruckin, Rivianin R1T:n ja Fordin sähköisen F-150:n kanssa. Sen kolme sähkömoottoria tuottavat yhteensä tuhannen hevosvoiman tehon, minkä turvin valtava maastoauto kiihtyy nollasta sataan noin kolmessa sekunnissa.

Outo rapumoodi

Auton toimintamatkan kerrotaan olevan ainakin 350 mailia eli runsaat 550 kilometriä latauksella. Auto tukee 350 kW:n pikalatausta, joka mahdollistaa yli 150 kilometrin toimintamatkan lataamisen vain 10 minuutissa.

Hieman tavanomaisemman nelipyöräohjauksen lisäksi sähkö-Hummerista löytyy myös erikoinen rapumoodi, joka mahdollistaa auton liikkumisen kulmittain ikään kuin olkapää edellä. Vastaavaa ominaisuutta ei ole yhdessäkään toisessa tuotantoautossa. Hummer EV:ssä on myös 18 kameraa, jotta maastossa ajaminen olisi mahdollisimman helppoa. Kuljettaja voi hyödyntää auton alle asennettuja kameroita vaikkapa isojen kivien välttämiseen.

Hummer EV:n tuotanto käynnistyy vuoden 2021 lopulla. Ensimmäisenä myyntiin tulevan mallin hinta on Yhdysvalloissa noin 113 000 dollaria, mutta sen jälkeen luvassa on myös alle sadan tuhannen dollarin jäävä versio. Keväällä 2024 GMC on luvannut esitellä alle 80 000 dollarin hintaisen Hummer EV:n, jossa on kaksi sähkömoottoria.

Lähde: General Motors

Lue myös:

    Uusimmat