Mainos

Metlan metsiä Metsähallitukselle

Valtosa Metsäntutkimuslaitoksen hallinnassa olevista suojelualueista, noin 61 000 hehtaaria, ehdotetaan siirrettäväksi Metsähallitukselle. Siirrot toteutettaisiin vuoden 2002 alusta.

Jotkut suojelualueet, kuten Metlan pysyvien tutkimusasemien läheisyydessä olevat alueet pysyisivät laitoksen hallinnassa. Muun muassa liki 3 000 hehtaarin suuruinen Kolin kansallispuisto jäisi Metlan hallintaan, koska alueen kehittämisessä on päästy ympäristöministeriön mukaan pitkän eripuran jälkeen hyvään vauhtiin. Myös yli 3 000 hehtaarin suuruinen Mallan luonnonpuisto Enontekiöllä on jäämässä Metlalle.

Metsäntutkimuslaitoksen metsien siirrosta annettiin perjantaina esitys ympäristöministeri Satu Hassille ja maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilälle. Muistion valmisteluun osallistuivat ympäristöministeriön, maa- ja metsätalousministeriön sekä Metlan ja Metsähallituksen edustajat. Metlan hallinnassa on tähän asti ollut noin 70 000 hehtaaria suojelualueita eri puolilla Suomea.

Eduskunta on edellyttänyt käsitellessään Metlaa koskevaa lakia, että pääosa sen hallinnoimista suojelualueista siirretään Metsähallitukselle. Noin 95 prosenttia valtionmaiden luonnonsuojelualueista on Metsähallituksella. Metlan luonnonsuojelualueilla työskentelevien henkilöiden työsuhde jatkuisi esityksen mukaan Metsähallituksessa. Viranomaistan esitys lähtee lausuntokierrokselle muun muassa kuntiin. Sen jälkeen valmistellaan muun muassa tarvittavat lainsäädäntömuutokset.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.