Mainos

Ennusteissa jopa 40 pakkasastetta – loppuviikolla lauha ilma yrittää Suomeen

Viikko alkaa laajalti kylmänä. Pohjoisessa voidaan viikon keskivaiheilla yltää paikoin jopa -40 asteen lukemiin. Sää näyttää tämän hetken ennusteen mukaan lauhtuvan ainakin jonkin verran viikonloppua kohden.

Kylmä pakkassää jatkuu alkuviikolla.

– Kylmintä on idässä ja pohjoisessa, missä pakkasta on perjantaihin asti laajalti 20-35 astetta, pohjoisessa voi paikoin viikon keskivaiheilla olla jopa 40 pakkasastetta. Etelässä ja lännessä ollaan 10-20 pakkasasteessa, rannikoilla kymmenen pakkasasteen molemmin puolin. Lauhinta on lounaisrannikolla, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Pakkaslumisateita tulee viikon mittaan paikoin.

Loppuviikolla lännestä lähestyy laaja matalapaine, joka kuljettaa mukanaan lauhaa ilmaa. Tämän hetken ennusteen mukaan sää todennäköisesti lauhtuu viikon loppupuolella ainakin jonkin verran.

– Matalapaine yrittää tunkeutua korkeapaineen alueelle. Voi kuitenkin olla, että matalapaine ei pääse kunnolla tänne asti ja lauhtuminen on pientä tai sitten lauhtuu kunnolla. Ennustemalleissa on vielä suurta vaihtelua loppuviikon osalta. Jos lauhtuu reilusti, sää voi lämmetä laajalti 10-20 astetta ja koko maassa voidaan mennä viiden pakkasasteen hujakoille. Lauhtuminen voi jäädä väliaikaiseksi, sanoo Aleksi Jokela.

Lumisateet ovat mahdollisia lauhtumisen yhteydessä.


Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.