Mainos

Lämpötilat ovat ensi viikolla talvisia koko maassa – pian sataa taas lunta! Seuraa sateita MTV:n sadetutkasta

Sää on muuttumassa talvisempaan suuntaan. Forecan meteorologi Joanna Rinne kertoo, että sunnuntain jälkeen ilmavirtaus maamme yllä on kääntymässä pohjoisen puolelle.

– Meille on virtaamassa selvästi viileämpää ilmaa kuin mitä meillä on tällä hetkellä. Maanantaina lämpötilat ovat talvisia koko maassa eli mittari on pakkasen puolella, kertoo Rinne.

Sateita eri olomuodoissa 

Meteorologin mukaan sää muuttuu alkuviikolla myös hyvin kuivaksi, mikä edesauttaa auringon säteiden pääsyä sitkeän pilvikaton takaa.

Alkuviikon jälkeen kylmä ilmamassa väistyy ja sää lämpenee hivenen. Rannikolla lämpötila nousee nollan vaiheille, muualla on todennäköisesti pikkupakkasta.

– Lännestä alkaa tulla runsaampaa pilvisyyttä ja ajoittaisia sateita. Suuressa osassa maata sateet tulevat lumena, mutta erityisesti rannikkoseuduilla etelässä ja lounaassa sateet voivat tulla myös räntänä tai vetenä.

Joulukuun alku on talvinen

Säätyyppi näyttää ensi viikolla Rinteen mukaan kuitenkin selvästi talvisemmalta kuin tällä viikolla. Joulukuun alku näyttää siis melko talviselta.

Lumipeite jää todennäköisesti muualle paitsi pääkaupunkiseudulle ja länsirannikolle. Lumipeite pysyy parhaiten maan itä- ja pohjoisosassa.

– Lumisateen mahdollisuus lisääntyy etelässäkin ensi viikon loppupuolella.

Lapissa kylmintä tulee Rinteen mukaan olemaan maanantaiaamuna ja maanantain ja tiistain välisenä yönä.

– Joillakin selkeillä alueilla pohjoisessa voi olla pakkasta jopa 20-30 astetta.

Sateiden etenemistä voi seurata MTV:n sääsivuston sadetutkasta, jonka kautta näkee sateiden ennustetut liikkeet ensi viikon puoliväliin saakka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.