Mainos

Kevät kolkuttelee? Plusasteet leviävät lähes koko maahan – katso ennuste

Sää lauhtuu selvästi viikonloppuna. Sunnuntaina ja ensi viikon alussa sateet tulevat laajalti vetenä etelässä ja lännessä.

Tänään ja huomenna sää on pääosin poutaista pakkassäätä. Tänään ja ensi yönä maan keski- ja itäosassa voi tulla joitain lumisateita, huomenna myös etelässä. Lämpötilat ovat pääasiassa nollan ja kymmenen pakkasasteen välillä.

Lauantaiksi Suomeen saapuu sateita lännestä. Myös tuuli voimistuu.

– Sade alkaa kaikkialla lumena, mutta etelässä ja lännessä sateet muuttuvat rännän kautta vedeksi. Idässä ja pohjoisessa lunta voi sataa 5-10 senttimetriä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Sunnuntaina lämpötilat ovat plussalla maan etelä- ja keskiosassa. Paikoin tulee räntä- ja vesisateita, pohjoisessa sade on lunta.

Ensi viikon alku näyttää lauhalta ja sateiselta. Laskiaistiistaita vietetään ensi viikolla.

– Lämpöasteille noustaan näillä näkymin Lapissa asti, etelässä voi olla jopa viitisen plusastetta. Etelässä ja lännessä tulee alkuviikolla monin paikoin vettä, pohjoisempana lunta. Vesisade sulattaa lumia etelästä ja lännestä, joten näillä alueilla voi olla melko lumetonta laskiaistiistaina. Maan keskiosassakin lumet voivat hieman huveta. Ankea laskiaissää siis tulossa osaan maata, monin paikoin tuulista ja märkää, sanoo Aleksi Jokela.


Viime vuonna terminen kevät alkoi etelässä ja paikoin maan keskiosassakin 17.-19. helmikuuta. Terminen kevät alkaa, kun vuorokauden keskilämpötilan katsotaan olevan pysyvästi nollan asteen yläpuolella.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.