Mainos

Meteoriparvi säikäytti Jakartassa

Indonesian pääkaupungissa Jakartassa aamulla kuullut räjähtävät äänet ovat mitä luultavimmin meteorin aiheuttamat.

Meteorisade

Indonesian pääkaupungissa Jakartassa aamulla kuultujen voimakkaiden räjähdysten syyksi on vahvistunut meteorin syöksy ilmakehään, maan kertoo poliisi.

Jakartassa ja kahdessa lähikaupungissa kuullut räjähdykset ehtivät säikäyttää monia, jotka uumoilivat pommi-iskua.

- Valtion meteorologian ja geofysiikan laitokselta saamani tiedon mukaan räjähdys johtui ilmakehään saapuneesta meteorista. Kyse ei siis ollut pommista, kertoo Jakartan poliisin tiedottaja.

Kukaan ei ole poliisin mukaan loukkaantunut eikä vaurioita ole raportoitu. Räjähdyksestä ei ole löydetty mitään muitakaan jälkiä, mikä viittaa uutistoimisto AFP:n haastatteleman astronomin mukaan siihen, että meteori on räjähtänyt ilmassa.

Kaupunkien asukkaat kuulivat räjähdykset puoli kahdeksalta amulla eli noin puoli kolmelta Suomen aikaa. El Shinta -radiokanavalle soittaneen silminnäkijän mukaan taivaan halki kulki suuri kappale, joka iskeytyi maahan. Äänet kantautuivat pisimmillään 60 kilometrin päähän Jakartasta.

Turvatoimia Indonesiassa on tiukennettu viime aikoina, koska länsimaiden hallitukset ovat varoittaneet terrori-iskujen uhasta Indonesiassa joulun ja uuden vuoden aikana. Al-Qaida-verkostoon kuuluvat islamistit ovat tehneet viime vuosien aikana Indonesiassa useita iskuja.

(MTV3-Reuters-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.