Mainos

Metalliliitto: Telakkayhtiö STX aloittaa yt-neuvottelut

Telakkayhtiö STX aloittaa ensi tiistaina yt-neuvottelut Turun ja Rauman telakoilla henkilöstön vähentämiseksi, kertoo Metalliliitto.

Yhtiön mukaan taloudellisen tilanteen ja Ranskaan menetetyn Sanctuary-risteilijätilauksen takia yhtiön vähentää kiinteitä kustannuksia 30 prosentilla. Turun telakan pääluottamusmiehen Jari Aallon mukaan tämä saattaa tarkoittaa ”useiden satojen” työpaikkojen vähentämistä.

Aallon mukaan tilanne on ollut väistämätön, koska STX:n Suomen telakat ovat toimineet useamman vuoden tappiolla ja molemmat telakat käyvät nyt vajaakäynnillä.

Turun telakka on saanut kaksi tilausta autolautoista TUI Cruisesille, joista ensimmäisen tuotanto on jo aloitettu. Molempien rahoitusaikainen rahoitus on kuitenkin vielä kesken.

Metalliliiton mukaan STX:n Suomen hallitukselta pyytämä 50 miljoonan euron pääomalaina olisi turvannut myös TUI:n alusten rakentamisen.

– Nyt onkin äärimmäisen tärkeää, että TUI:hin saadaan rahoitus kuntoon. Jos ne laivat menetetään, se tarkoittaa suomalaisen telakkateollisuuden alasajoa. Maailmalla ei tällä hetkellä liiku yhtään sellaista risteilijä- tai autolauttakauppaa, mitä voisi tänne saada, Aalto sanoo Metalliliiton tiedotteessa.

(MTV3)

Katso Jouko Vähä-Koskelan juttu Turusta (Seitsemän uutiset 2.1.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.