Mestis-pomo kommentoi SM-liigakohua: "En jaksa uskoa sellaiseen"

Urheiluoikeuden asiantuntijan Olli Rausteen kommentit suljetun SM-liigan laittomuudesta ovat aiheuttaneet suurta kohua. MTV Urheilu tavoitti Mestiksen puheenjohtajan Tuomas Haanpään kommentoimaan asiaa.

– Tulihan se vähän yllätyksenä. Olemme olleet muutaman päivän koossa Mestis-porukan kanssa ja aiheesta on keskusteltu. Samaan aikaan täytyy muistaa se, että olemme osa jääkiekkoperhettä. Tutkimme vaihtoehtoja ja käymme avointa keskustelua Liigan kanssa. Mietitään sitten, että mihin suuntaan tämä asia lähtee rakentumaan, Haanpää sanoo.

Rauste kertoi aiemmin, että Kilpailu- ja kuluttajavirasto ei lähde tekemään selvitystä omin päin, vaan siihen vaadittaisiin esimerkiksi yksittäisen seuran tekemä tutkintapyyntö. Myös Mestiksen turkulaisseura TUTO:n hallituksen puheenjohtajana toimiva Haanpää ei usko, että yksittäinen seura lähtisi tekemään sellaista.

– En jaksa uskoa sellaiseen. Jääkiekkoperheen arvoihin kuuluu noudattaa Suomen lakia. Pyrimme käymään tällaiset asiat läpi jääkiekkoyhteisön sisällä keskustelujen kautta ennemmin kuin lähtisimme viemään tällaista oikeusprosessia eteenpäin. Siihen haluan uskoa, Haanpää toteaa.

– Olemme vahva yhteisö ja haluamme pysyä sellaisena. Tällainen sooloilu ei mielestäni kuulu siihen yhteisöllisyyteen, Haanpää jatkaa.

Alla olevalla videolla Haanpään koko haastattelu.

Mestiksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää:"Jos Liiga-asiaa viedään eteenpäin, seurat tekevät sen yhdessä" 4:24

Lue myös:

    Uusimmat