Mestaruutta himoitseva Kouvola lähestyy 20 voiton suoraa – mihin häkellyttävä liito perustuu? "Ei voi olla yhtä hymyä koko kausi"

Kouvolan Pallonlyöjät noussut ykkössuosikiksi 2:11

Kouvolan Pallonlyöjät on äitynyt hämmästyttävän hurjaan lyöntiin miesten Superpesiksessä. Kauden toistaiseksi ainoa tappio on tullut avausottelusta Vimpeliä vastaan, ja peräkkäisiä voittoja tilillä on jo 19.

Pääsarjatason pisin voittoputki on Oulun Lipon 24 voiton suora vuodelta 1995, mutta Kouvola tulee yhä lähemmäs. Tuoreimpana Pallonlyöjien iskun sai kokea Kouvolassa torstaina vieraillut Hyvinkään Tahko. Kouvola nappasi rutiinilla 2–0-voiton jaksoluvuin 5–0, 7–4.

Mikä selittää menestyksen?

Kouvolan tämän kauden joukkue pursuaa onnistujia, mutta tähtenä tuikkii syöttölautasen ääressä Janne Kivipelto. Kivipelto palkittiin heti ensimmäisessä Itä–Länsi-ottelussaan heinäkuun alussa kentän parhaana pelaajana. Hän jätti taakseen vuosikymmeniä lautasen herrana häärineen Sotkamon Toni Kohosen, ja sama tahti on jatkunut myös sarjapeleissä.

– En minä noita niin sillä lailla ajattele. Mukavampi, että voittoja on tullut. Kuitenkin joukkueen tavoite edellä mennään: mestaruutta lähdetään hakemaan ja se on se ykkösjuttu, Kivipelto kommentoi Tulosruudulle.

Kivipelto nostaa menestyksen taustatekijänä esiin joukkueen henkiset ominaisuudet.

– Ollaan pystytty latautumaan joka peliin tarpeeksi hyvin. Totta kai on tullut niitä huonompia pelejä. Kuitenkin näen, että olemme niistä ajatelleet kuin olisimme hävinneet. Ei voi olla yhtä hymyä koko kausi. Tulee heikompia jaksoja ja tulee parempia, Kivipelto summaa.

Kouvola voitti edellisen kerran Suomen mestaruuden 1976, siis 42 vuotta sitten. Näillä esityksillä joukkue on kuitenkin noussut tämän vuoden mestaruustaistelun ykköshevoseksi – olkoonkin että kausi on vielä pahasti kesken.

Mitä Kouvolan uusi pelinjohtaja Matti Iivarinen tuumii kärkitaistelusta Vimpeliä ja Sotkamoa vastaan? Katso Tulosruudun juttu ylälaidan videolta.